Į prezidento postą panoro kandidatuoti dar vienas žymus politikas | Kas vyksta Kaune

Į prezidento postą panoro kandidatuoti dar vienas žymus politikas

BNS 2019/01/23 21:30
R. Tenio nuotr.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sieks tapti valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatu prezidento rinkimuose.

„Valstiečių“ kandidatas bus tvirtinamas šeštadienį vyksiančiame partijos suvažiavime. Juo taip pat siekia tapti premjeras Saulius Skvernelis, iškeltas daugumos partijos skyrių.

Tuo metu V. Pranckietį iškėlė du skyriai – Kauno rajono ir Zarasų.

„Absoliuti dauguma palaiko S. Skvernelio kandidatūrą. Bet kiek aš žinau, yra du skyriai iškėlę Seimo pirmininko kandidatūrą. Tai yra Kauno rajono skyrius, kuriame jis buvo pirmininkas prieš Seimo rinkimus, ir, kiek žinau, Zarasų rajono skyrius, kur yra jo uošvija, jis tą rajoną šefuoja, pastoviai ten būna. Manęs nenustebino, kad šitie du skyriai iškėlė jo kandidatūrą. Aš agituosiu balsuoti slaptu balsavimu, kad nekiltų abejonių niekam, kad daromas koks nors spaudimas kam nors“, – DELFI sakė R. Karbauskis.

„Seimo pirmininkas neatsiims kandidatūros ir leis suvažiavimui slaptu balsavimu nuspręsti, kas bus deleguojamas dalyvauti prezidento rinkimuose“, – BNS trečiadienį sakė parlamento vadovo atstovė spaudai Karolina Frolovienė.

Apie dviejų skyrių paramą V. Pranckiečiui pirmasis paskelbė naujienų portalas delfi.lt.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA