Kaune – nemokama paroda apie Vilnių | Kas vyksta Kaune

Kaune – nemokama paroda apie Vilnių

Kaunomuziejus.lt nuotr.

Kaunas sveikina Vilnių su 696-uoju gimtadieniu ir kauniečiams bei miesto svečiams dovanoja nemokamą Andriaus Pavelko fotografijų parodą „Su gimtadieniu, Vilniau“ Kauno miesto muziejuje.

Sausio 25-ą dieną Vilnius švęs gimtadienį, tad šia proga A. Pavelko pristato antrąją fotografijų parodą „Su gimtadieniu, Vilniau“. Andriaus nuotraukose Vilnius įvairiapusis – tai ir barokiniai bažnyčių bokštai, ir „miegamųjų“ rajonų daugiabučiai, ir rūkstantys fabrikų kaminai. Autorius tarytum bando pasakyti, kad kiekvienas miesto rajonas gali būti fotogeniškas ir įdomus, rašoma Kauno miesto muziejaus interneto puslapyje.

„Vilnius man gražiausias naktį ir iš aukštai“ – sako fotografas, ir išvydus jo nuotraukas, sunku su juo nesutikti. Išvysti kitokį, nematytą Vilnių ir pasveikinti jį su gimtadieniu kviečiami visi neabejingi naktinio miesto žavesiui.

Paroda veiks nuo sausio 22 d. iki sausio 31 d. Kauno miesto muziejaus Rotušės skyriuje (Rotušės a. 15), įėjimas nemokamas.

Andrius Pavelko – kaunietis, šiuo metu dirbantis ir kuriantis Vilniuje. Nors fotografu savęs parodos autorius ir nelaiko, fotografija jį lydi nuo pat vaikystės. Kūrėjas vadovaujasi taisykle, kad gyvenimas ne begalinis ir jame reikia daryti tai, kas tau patinka. Maždaug prieš 4 metus supratęs, kad jį labiausiai vilioja naktinė fotografija, aukštis ir miesto grožis, pradėjo fotografuoti naktinį Vilnių – taip 2018 metais gimė pirmoji jo paroda „Labanakt, Vilniau!“.

 

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA