Ligoninės darbuotojai ginasi gatvėje mirštančiam kauniečiui labiau padėti negalėję | Kas vyksta Kaune

Ligoninės darbuotojai ginasi gatvėje mirštančiam kauniečiui labiau padėti negalėję

Skaitytojos nuotr.

Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios prieigose penktadienį susmukusio vyro atgaivinti nepavyko nei praeiviams, nei greitosios pagalbos specialistams. Į šalia esantį Kauno klinikinės ligoninės skyrių tą dieną pagalbos prašyti nuskuodusi advokatė Rūta Visočnik nusistebėjo medikų abejingumu. Gydymo įstaigos atstovai pirmadienį plačiau paaiškino, kodėl personalas neskubėjo į pagalbą.

Dar sekmadienį „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare Kauno klinikinės ligoninės komunikacijos specialistas Saulius Tvirbutas nurodė, kad R. Visočnik sausio 18 d. kreipėsi į Traumatologijos punkto planinių ortopedų traumatologų konsultacijų registratūrą.

„Jos darbuotojos tikina, kad tuo metu atvyko ir greitoji. Ligoninės administracija būtinai aiškinsis apie šį įvykį ir kalbėsis su kolektyvu, ar tikrai nebuvo įmanoma skubiai suteikti bent minimalios pagalbos pagal turėtas galimybes“, – žadėjo S. Tvirbutas.

Pirmadienį dar kartą ligoninės vardu išreiškęs užuojautą mirusiojo artimiesiems bei pažymėjęs, kad kauniečių savijauta ekstremalaus įvykio akivaizdoje yra suprantama, S. Tvirbutas nurodė ligoninės vadovybę kalbėjus su lemtingą dieną dirbusiais medikais ir patikslino incidento aplinkybes.

„Tuo pat metu, kai moteris pasakė apie įvykį gatvėje medikams, ten jau buvo atvykusi greitoji medicininė pagalba. Medikai mėgino paaiškinti, kad jie kuo nors labiau pagelbėti nei greitosios medicinos pagalbos darbuotojai negalės – mūsų darbuotojai būtų daug ilgiau užtrukę, kol surinktų reikiamus prietaisus ir atbėgtų iki įvykio vietos nei ligonis greitosios būtų atvežtas pas juos. Priėmimo skyriuje medikai visada pasirengę priimti ligonius, suteikti tolesnę pagalbą bei gydymą“, – aiškino Kauno klinikinės ligoninės atstovas.

Anot jo, miesto centre esančio Kauno klinikinės ligoninės Priėmimo, skubios pagalbos ir traumų skyriaus darbuotojai ne kartą savo iniciatyva yra išbėgę su neštuvais ir suteikę pagalbą žmonėms, kuriems sutriko sveikata.

„Mediko pareiga – visada pagelbėti žmogui panaudojant visus tuo metu įmanomus ir prieinamus būdus. Tačiau šiuo atveju greitoji atvyko labai operatyviai ir buvo pasikliaujama jų kvalifikacija“, – sakė S. Tvirbutas.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad penktadienį gatvėje pamačiusi praeivius gaivinant vyrą, R. Visočnik nubėgo į klinikinės ligoninės Priėmimo, skubios pagalbos ir traumų skyrių prašyti medikų pagalbos. Ten sulaukė nurodymo eiti į 129 ar 139 kabinetą, atsiminti tikslaus numerio dėl įtampos ji teigia negalėjusi.

„Registratūros darbuotoja nepalydėjo, koridorių raizgalynėje kabineto teko ieškotis pačiai, nors kiekviena sekundė galėjo būti lemiama. Radau 129(139)-tą. Jame kelios moterys gėrė kavą. Prašymas padėti personalo nesujaudino. Sako, kvieskit greitąją. Aš: „Kvietėm, bet kol atvažiuos – gal galite padėti praeiviui, gaivinančiam mirštantį žmogų“. Atsakymas: „Mes negalime, juk greitoji iškviesta“, – stebėjosi kaunietė.

Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties pamainos vyresnioji gydytoja portalo žurnalistams patvirtino, kad greitosios ekipažas prie Įgulos bažnyčios apie 11.30 val. 78 metų amžiaus vyriškis, jos žiniomis, turėjo problemų su širdimi, atvykus medikams jis buvo ištiktas klinikinės mirties. Specialistai gaivino vyriškį, atliko reanimacijos veiksmus, tačiau pastangos buvo bevaisės – žmogus mirė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA