Fiksuoja skaitytojai: į gyvenamųjų namų teritoriją užsuka bename tapusi stirna | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojai: į gyvenamųjų namų teritoriją užsuka bename tapusi stirna

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas perskaitęs prieš keletą dienų publikuotą tekstą apie Aleksote pastebėtą stirną, tikėtina, užklydusią į gyvenamąją teritoriją, ieškoti maisto atsargų šaltuoju metų laiku, pasidalijo vaizdu, užfiksuotu netoli savo namų. Čia taip pat lankosi bename tapusi stirna, sako kaunietis.

„Noriu pasidalyti ir „mūsų kiemo“ nuotraukomis. Ši stirna gyveno netoliese esančiuose krūmynuose. Jų vietoje dabar nauji kotedžai. O stirna kartais ateina pas mus į svečius. Tiesa, dar teritorijoje tenka sutikti lapių ir visą būrį kiškių“, – pasakoja skaitytojas.

Minėta stirna ne kartą pastebėta užklystanti į Gvazdikų gatvę Aleksote. „Tarp Gvazdikų gatvės ir Seniavos plento anksčiau buvo brūzgynas. Būtent jame kartu su lapėmis gyveno šioji stirna. Vėliau brūzgyną iškirto ir stirna su „kaimynėmis“ neteko namų. Todėl paprašyti maisto užsuka pas mus, juk dabar ji – benamė, išvyta iš turėtų namų“, – sako aleksotiškis.

Kauniečio teigimu, šiuo metu laukinį gyvūną tenka matyti rečiau nei anksčiau, tačiau įspaudai sniege – įrodymas, jog stirna vis dar užklysta.

Paklaustas, ar laukinis gyvūnas drąsiai artinasi prie žmonių, skaitytojas užsiminė, jog stirna yra labai baikšti. „Daržoves ir obuolius palikdavome jai prie namo. Tačiau lauktuves rasdavome apgraužtas. Iš rankos ji niekad neėsdavo“, – kalbėjo pašnekovas.

Dėkojame skaitytojams, kad dalijatės aktualijomis iš Kauno ir jo apskrities. Jei norite pranešti naujieną, rašykite mums el. paštu: kaunas@kasvyksta.lt arba susisiekite socialiniame tinkle „Facebook“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA