Tragedija Kauno centre: už kelių žingsnių nuo ligoninės susmukęs vyras nebeatsigavo (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Tragedija Kauno centre: už kelių žingsnių nuo ligoninės susmukęs vyras nebeatsigavo (papildyta)

R. Visočnik nuotr.

Penktadienį grupelė kauniečių su mirtimi susidūrė tiesiog vienoje miesto centro gatvių. Čia susmukusį vyrą gaivino ir praeiviai, ir greitosios medikai, tačiau padėti jau nebegalėjo. Tuo metu, kaip teigia nelaimės liudininke tapusi Rūta Visočnik, šalimais esančios gydymo įstaigos personalas gėrė kavą.

„Šiandien teko būti dramatiškos situacijos stebėtoja-dalyve. Ryte eidama į darbą pamačiau būrelį žmonių, apsupusių sniege gulintį vyrą, kuris jau nerodė gyvybės ženklų. Veidas – prisirpusios mėlynės spalvos, ant sniego kraujas, nes žmogus griuvo veidu į žemę“, – baisią sceną savo „Facebook“ paskyroje nupasakojo R. Visočnik.

Anot jos, greitosios medicinos pagalbos ekipažui nesirodant, vienas iš praeivių ėmėsi gaivinimo. Greitosios medikai procedūrai vadovavo telefonu. Žmogus kvėpavo – viltis, kaip prisiminė moteris, dar nebuvo mirusi.

Kadangi veiksmas vyko šalia Kauno klinikinės ligoninės Skubios pagalbos ir traumų skyriaus, esančios Gedimino gatvėje, pati R. Visočnik nulėkė į registratūrą prašyti medikų pagalbos. Ten sulaukė nurodymo eiti į 129 ar 139 kabinetą, atsiminti tikslaus numerio dėl skubėjimo ir įtampos ji teigia nė negalėjusi.

„Registratūros darbuotoja nepalydėjo, koridorių raizgalynėje kabineto teko ieškotis pačiai, nors kiekviena sekundė galėjo būti lemiama. Radau 129(139)-tą. Jame kelios moterys gėrė kavą. Prašymas padėti personalo nesujaudino. Sako, kvieskit greitąją. Aš: „Kvietėm, bet kol atvažiuos – gal galite padėti praeiviui, gaivinančiam mirštantį žmogų“. Atsakymas: „Mes negalime, juk greitoji iškviesta“, – pademonstruota apatija negalėjo atsistebėti kaunietė.

– Greitoji pagalba po kurio laiko atvyko, tęsė žmogaus gaivinimą automobilyje. Baigties nežinau. Kartėlį, kilusį dėl medikų abejingumo, nustelbė pagarba ir dėkingumas praeiviui, nepabijojusiam imtis atsakomybės. Viltis yra. Ir ji remiasi į neabejinguosius. Uolūs formuliarų ir normatyvų vykdytojai telieka teisūs „ant popieriaus.“

Greitosios medikai padėti garbaus amžiaus vyrui nebegalėjo / Skaitytojos nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ susisiekus su Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties pamainos vyresniąja gydytoja, ši patvirtino, kad greitosios ekipažas prie Soboro buvo iškviestas apie 11.30 val.

78 metų amžiaus vyriškis turėjo problemų su širdimi, atvykus medikams, jis jau buvo ištiktas klinikinės mirties. Specialistai gaivino vyriškį, atliko reanimacijos veiksmus, tačiau pastangos buvo bevaisės – žmogus mirė.

Papildyta sausio 20 d., 15.38 val.

„Kas vyksta Kaune“ dėl personalo veiksmų ir medikų pareigos gaivinti netoliese sunegalavusį žmogų, kai jam iškviesta greitoji pagalba, uždavė klausimus Kauno klinikinės ligoninės atstovams.

„Labai apgailestaujame dėl šio skausmingo įvykio ir atsiprašome, jei kuris nors mūsų darbuotojas išties pademonstravo nejautrumą tragiškai pasibaigusioje situacijoje. Mūsų žiniomis, moteris kreipėsi į Traumotologijos punkto planinių ortopedų traumatologų konsultacijų registratūrą. Jos darbuotojos tikina, kad tuo metu atvyko ir greitoji, – sakė Kauno klinikinės ligoninės komunikacijos specialistas Saulius Tvirbutas.

– Ligoninės administracija būtinai aiškinsis apie šį įvykį ir kalbėsis su kolektyvu, ar tikrai nebuvo įmanoma skubiai suteikti bent minimalios skubios pagalbos pagal turėtas galimybes. Mediko pareiga visada pagelbėti žmogui panaudojant visus tuo metu įmanomus ir prieinamus būdus.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA