Padėtas taškas „Linkomanijos“ byloje: veiksmų turės imtis tuoj pat | Kas vyksta Kaune

Padėtas taškas „Linkomanijos“ byloje: veiksmų turės imtis tuoj pat

delfi.lt 2019/01/15 18:06
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Dvejus metus trukusi byla dėl „Linkomanijos“ draudimo pagaliau baigta. Lietuvos apeliaciniame teisme paskelbtas sprendimas įpareigoti interneto paslaugų tiekėjus uždrausti savo klientams pasiekti „Linkomanijos“ interneto svetainę.

Asociaciją LATGA teisme atstovavęs advokatas Andrius Iškauskas DELFI sakė, kad šis sprendimas yra džiugi žinia Lietuvos autoriams.

„Jau dvejus metus varstome teismų duris su šia „Linkomanijos“ byla. Pirmos instancijos teismas priėmė mums palankų sprendimą, tada jis buvo apskųstas, o Apeliacinis teismas atmetė skundą ir iš esmės patvirtino visus mūsų argumentus, kad „Linkomanijos“ blokavimas yra tinkama ir efektyvi priemonė. Šis sprendimas dar gali būti apskųstas Aukščiausiajam teismui, tačiau jau dabar jis yra galiojantis ir operatoriai turės jį vykdyti ir blokuoti prieigą prie „Linkomanijos“. Manau, kad šis sprendimas padės ginti autorių teises“, – sakė A. Iškauskas.

DELFI primena, kad LATGA pateikė ieškinį ne „Linkomanijos“ valdytojui, nes jo surasti beveik neįmanoma, o ryšio tiekėjams: bendrovėms „Bitė Lietuva“, „Telecentras“, „Init“, „Cgates“, „Balticum TV“, „Splius“, „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ ir „Telia Lietuva“.

Dar 2017 metų lapkričio 20 d. Vilniaus apygardos teismo sprendimu interneto paslaugų teikėjai įpareigoti pasirinktomis priemonėmis savo paslaugų gavėjams uždrausti pasiekti „Linkomanijos“ interneto svetainėje esančią dalijimosi rinkmenomis internete platformą.

Sprendimas buvo apskųstas Lietuvos apeliaciniam teismui, tačiau šis tik patvirtino žemesnės instancijos teismo sprendimą.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA