Kaunas – tarpinė stotelė tarp Vokietijos ir Olandijos programavimo paslaugų versle | Kas vyksta Kaune

Kaunas – tarpinė stotelė tarp Vokietijos ir Olandijos programavimo paslaugų versle

Olandų kapitalo įmonė „Present Connection“ programavimo paslaugų verslui pasirinkusi Kauną, jau 6 metus sėkmingai tenkina verslo įmonių iš Olandijos ir Vokietijos poreikius. Įmonėje dirba bemaž 40 specialistų, kurie dirbdami prie projektų užsienio klientams nė kiek neatsilieka nuo pasaulinių naujienų.

Kaip tikina vienas iš įmonės „Present Connection“ bendrasavininkų Richardas Lagrandas, Kaunas, kaip strategiškai daug konkurencinių privalumų turinti vieta verslui vystyti, buvo pasirinktas neatsitiktinai. Šis miestas verslo investicijoms itin patrauklus tapo dėl aukštos kvalifikacijos specialistus rengiančių technologinių krypčių universitetų, tiesioginių skrydžių į daugelį Europos šalių, nedidelio laiko skirtumo ir nuolat augančio sveiko konkurencingumo.

„Darbas versle natūraliai praplečia IT specialistų profesinių kompetencijų ribas, nes tenka bendradarbiauti su įmonių vadovais, suprasti verslą, kartu siekiant užsibrėžtų tikslų ir vertinant rezultatus. Taigi dirbant šiame sektoriuje svarbi ne tik technologinė patirtis, tačiau ir asmeninės savybės“, – pasakoja UAB „Present Connection“ vadovas Domantas Jovaišas.

Būtent dėl draugiškos atmosferos darbą šioje įmonėje labiausiai vertina čia dirbantys IT specialistai. Tai parodė neseniai įmonės viduje atlikta darbuotojų apklausa. Šiemet IT specialistų komandą planuojama toliau nuosekliai auginti, o šiuo metu ieškoma net 6 šios srities specialistų. Įmonės augimas lėmė ir tai, jog praėjusių metų pabaigoje buvo persikelta į naują biurą Kauno doke.

Per šešerius įmonės gyvavimo metus programuotojai įgyvendino beveik 50 skirtingų projektų. Šiuo metu dirbama prie 11 ilgalaikių projektų. Kuriama patogi interneto svetainė skirta kempingų visame pasaulyje paieškai, o vėliau ir jų rezervacijai.

Taip pat drauge su klientais iš Olandijos kuriama ir internetinių parduotuvių jungčių sistema. Čia klientai gali nuspręsti, kurie procesai turėtų būti susieti, ir turi galimybę naudotis visiškai integruotos elektroninės prekybos platformos teikiamais privalumais. Taip pat darbuojamasi prie dar keleto ilgalaikių projektų, kurių poreikis Vokietijos ir Olandijos rinkose nuolat auga, nes ten jaučiamas itin didelis programuotojų trūkumas.

IT srities specialistų trūkumas jaučiamas ne tik minėtose užsienio šalyse, bet ir Lietuvoje. Būtent todėl „Present Connection“ nuolat investuoja į jaunų specialistų kompetencijų tobulinimą, siekdama užsiauginti būsimus profesionalus.

Šiuo tikslu įmonėje jau antrus metus iš eilės organizuojama „Front-End Akademija“. Ji sulaukia vis didesnio 3 ir 4 – technologijų krypčių studentų dėmesio, nes norinčių patobulinti savo programavimo įgūdžius šioje akademijoje skaičius šiemet išaugo net du kartus.

Taip pat įmonėje jau 10 kartą rengiama praktika, kur atrinkti jaunuoliai keletą mėnesių dirba prie konkretaus projekto, o geriausiems iš jų pasiūloma nuolatinė darbo vieta. Anot įmonės vadovo Domanto Jovaišo, net 26 proc. įmonės darbuotojų savo karjerą įmonėje pradėjo pabaigę praktikos programas.

Naujus metus „Present Connection“ pasitinka su patobulintais projektų valdymo procesais, ambicingais planais gerokai plėsti komandą ir pradedamais įgyvendinti naujais projektais. Įmonės vadovai tikina, jog IT sektoriaus potencialas dar anaiptol nėra iki galo išnaudotas, o nuolatinis tobulėjimo siekis užtikrina ne tik tvarų verslo vystymąsi, tačiau ir specialistų augimą. Turėdami gan stiprius IT srities specialistus mūsų šalyje tikrai galime kurti pridėtinę vertę užsienio šalių verslams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA