Kauno gatvės virto čiuožykla: pasipylė avarijos, automobiliai neužkyla į kalnus (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kauno gatvės virto čiuožykla: pasipylė avarijos, automobiliai neužkyla į kalnus (papildyta)

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Pirmadienį Kaune telkšojusi sniego pliurza vakarop spustelėjus šaltukui gatves padengė ledu ir metė rimtą iššūkį vairuotojams. Socialiniuose tinkluose vienas po kito pasirodė pranešimai apie eismo įvykius, kai kurios vietos tiesiog neįveikiamos, formuojasi spūstys.

Kaip socialiniame tinkle „Facebook“ skelbia kauniečiai, avarija fiksuota Baltų prospekte, netoli sankryžos su J. Grušo ir Rasytės gatvėmis. Kylant į Šilainių kalną formuojasi spūstis, dėl slidžios dangos čia sunkiai užvažiuoja net lengvieji automobiliai.

Mašinų eilė tįsta kylant Tunelio gatve, eismo įvykiai fiksuojami leidžiantis Šiaurės prospektu ir prie „Legendos“, Sukilėlių prospekte, Tvirtovės alėjoje – šiose vietose srauto pralaidumas smarkiai apsunkintas.

Kauniečių teigimu, sunkiasvorės transporto priemonės neužkyla į Chemijos gatvės kalną, į kalną įvažiuoti ir A5 keliu judantiems nuo Vilijampolės link Akademijos.

Didžiulė spūstis formuojasi Pramonės prospekte – per visą jo ilgį automobiliai praktiškai stovi. „Google Maps“ duomenimis, avarija čia fiksuota prie žiedinės sankryžos su V. Krėvės prospektu.

Techninių eismo įvykių kiek anksčiau neišvengta R. Kalantos gatvėje, Savanorių prospekte netoli Aklųjų sankryžos, S. Žukausko gatvėje – minėtose vietose driekiasi ilgos automobilių eilės, skaitytojai įspėja, kad itin slidu Užnemunės gatvėje. Eismas daugiau ar mažiau paralyžiuotas visame Kaune.

Situacija prasta ir regioniniuose keliuose. Automobiliams susidūrus tarp Petrašiūnų nusukimo ir Muravos viaduko, srautas sunkiai juda A1 magistrale link „Megos“. 1911 keliu važiuojant nuo Girininkų link Rokų susidūrė lengvasis automobilis ir autocisterna – ši po smūgio nulėkė nuo kelio.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ rašė kauniečiai, automagistralę Klaipėda-Vilnius ties Sitkūnais dengia grynas ledas, automobiliai čia juda lėtai, sąlygos sudėtingos ir per Domeikavą važiuojant link Vandžiogalos, link Lapių, Karmėlavos ir Garliavos (tiek 130, tiek 139 keliais).

Papildyta 18.13 val.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojas portalui nurodė, kad nuo ankstaus pirmadienio ryto, 6 val., iki dabar pareigūnai iš viso gavo 73 pranešimus apie avarijas. Kai kuriems jų dalyviams prireikė medikų pagalbos, tačiau didesnių traumų, policijos duomenimis, kol kas išvengta.

Kauniečiai toliau praneša, kad apledėjęs Rokų plentas ir daugelis į pietus nuo Kauno einančių kelių. Karakazų gatvėje apie 18 val. į griovį nuslydo automobilis, vairuotojas esą išlipo sveikas. Kaune taip pat smarkiai kemšasi Jonavos gatvė ir Ateities plentas, Partizanų gatvė, Pramonės prospekto ir Draugystės gatvės sankryža.

Važiuojant A5 keliu link Kauno, ties Mauručiais nuo kelio nuvažiavę vilkikai, čia dirba ugniagesių pajėgos. Vairuotojų teigimu, minėta kelio atkarpa įmanoma judėti vos 50 km/val. greičiu.

Papildyta 18.46 val.

Laikinosios sostinės gatves valančios bendrovės „Kauno švara“ atstovė žiniasklaidai Kristina Parachomikienė „Kas vyksta Kaune“ informavo, kad gatvėse dirba 11 „Kauno švaros“ mašinų, druskos mišiniu barstyti gatvių jos išvažiavo 15.30 val., tačiau kelio valymo ir barstymo darbai iš esmės vyko visą dieną, nuo 5 val. ryto.

Kaip vardijo pašnekovė, barstyta Kaniūkų įkalnė, Kėdainių ir Pylimo, Raudono Kryžiaus, Plytinės, Slėnio, Skuodo, Šaldytuvų gatvių įkalnės, taip pat Žemaičių, Šilainių, Kariūnų plentų, Europos prospekto įkalnės, „Megos“ viadukas.

Iki 7 val. apdorojus visas įkalnes, 9 val. kelininkai vėl pradėjo darbus, o paskutinį kartą, kaip minėta, į gatves išvažiavo 15.30 val. Tiesa, sunkumų kelia visą miestą sukausčiusios spūstys, kuriose įstrigę ir „Kauno švaros“ vairuotojai.

„Žmonės nepraleidžia technikos, tenka stovėti kamšiuose kaip visiems, grįžtantiems namo iš darbų. Darbas dėl mažo transporto srauto pralaidumo vyksta lėčiau“, – tvirtino K. Parachomikienė.

„Kauno švaros“ atstovė pridūrė besitikinti, kad eismo įvykių ir traumų pavyks išvengti. „Kiek mačiau pati važiuodama, supratimo vairuotojams netrūksta, jie laikosi saugaus atstumo, greičio, tačiau tokia situacija, gatvės tiesiog užšalo“, – pirmadienio vakarą susidariusias eismo sąlygas iš esmės reziumavo ji.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA