Žalgiriečiai išvykoje vargais negalais palaužė „Lietkabelio“ krepšininkus | Kas vyksta Kaune

Žalgiriečiai išvykoje vargais negalais palaužė „Lietkabelio“ krepšininkus

kklietkabelis.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“ pergalingai užbaigė „Betsafe–LKL“ antrąjį ratą. Sekmadienį žalgiriečiai išvykoje nugalėjo Panevėžio „Lietkabelį“ 73:69 (12:20, 17:15, 18:13, 26:21) ir iškovojo 16-ąją pergalę per 18 rungtynių.

Nate‘o Wolterso perdavimas ir Brandono Davieso dėjimas „ore“ lygino rezultatą mačo pradžioje (2:2), tačiau po to atakuodami iš žaidimo žalgiriečiai tikslo nepasiekė net 6 minutes. Vienintelis Deonas Thompsonas pataikė 2 baudas iš 4 ir svečiai atsiliko 4:14. Per paskutines 2 pirmojo kėlinio minutes Paulius Jankūnas pelnė 4 taškus, tritaškį pridėjo N. Woltersas, Artūras Milaknis pataikė 1 baudos metimą ir „Žalgirio“ deficitas siekė 8 taškus – 12:20.

Antrajame kėlinyje žalgiriečiai ir toliau nepasinaudojo progomis nuo baudų metimo linijos. Po kartą prametė N. Woltersas ir Thomasas Walkupas, o Aaronas White‘as realizavo tik 1 baudos metimą iš 4 – 15:24. Įpusėjus kėliniui B. Daviesas pasižymėjo po puolime atsikovoto kamuolio, o B. Davieso ir T. Walkupo perdavimai laisvus prie tritaškio linijos rado Marių Grigonį ir A. White‘ą (25:29). „Lietkabelis“ iškart atsakė tuo pačiu ir per 30 sekundžių pataikė 2 tritaškius. Pirmąją rungtynių pusę užbaigė N. Wolterso ir B. Davieso metimai – 29:35.

Trečiąjį kėlinį 4 taškais iš eilės pradėjo M. Grigonis, P. Jankūnas pelnė 4 taškus, dėjimu varžovų krepšį drebino A. White‘as ir kauniečiai pirmą kartą išsiveržė į priekį – 37:40. N. Wolterso aktyvus žaidimas išlaikė „Žalgirį“ pirmaujančios komandos vaidmenyje, dar kartą į krepšį įdėjo A. White‘as, N. Woltersas užbaigė, atrodė, paskutinę trečiojo kėlinio ataką, tačiau Pauliaus Valinsko tritaškis su sirena grąžino persvarą „Lietkabeliui“ – 47:48.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje tikslą pasiekė P. Jankūno dvitaškis su pražanga ir trys A. Milaknio baudų metimai už panevėžiečių technines nuobaudas. Po M. Grigonio tritaškio iš kampo „Žalgiris“ pirmavo 56:52, bet varžovai atsakė 6 taškais iš eilės. N. Wolterso tritaškis ir B. Davieso baudų metimai vis persverdavo rezultatą, bet Jamaro Wilsono vedinas „Lietkabelis“, likus žaisti pusketvirtos minutės, pirmavo 61:66.

Tada kauniečiai gynyboje įjungė aukščiausią pavarą ir apsigynė nuo 6 šeimininkų atakų iš eilės. Kitoje aikštės pusėje N. Woltersas sumetė 4 baudų metimus, M. Grigonis pelnė 4 taškus ir atliko perdavimą B. Daviesui, o žalgiriečiai spurtavo 10:0 ir pirmavo 71:66. Po Sauliaus Kulviečio tritaškio pergalę baudų metimais įtvirtino Edgaras Ulanovas – 73:69.

„Žalgiris“: N. Woltersas 18 (9 atk. kam., 6 rez. perd.), M. Grigonis 14, P. Jankūnas 11, B. Daviesas 11, A. White‘as 8 (7 atk. kam.), A. Milaknis 4 (2 per. kam.), E. Ulanovas 2, D. Waltonas 2, D. Thompsonas 2, T. Walkupas 1, R. Jokubaitis 0.

„Lietkabelis“: P. Valinskas 12 (6 rez. perd.), J. Wilsonas 12, V. Kariniauskas 10, Ž. Dimecas 10 (9 atk. kam.).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA