Išpuoselėtus gyvūnus norinčių pamatyti kauniečių eilė nusidriekė lauke | Kas vyksta Kaune

Išpuoselėtus gyvūnus norinčių pamatyti kauniečių eilė nusidriekė lauke

R. Tenio nuotr.

Sausio 11-13 dienomis Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) parodų paviljone įsikūrė Tarptautinė veislinių gyvūnų paroda 2019. Jos durys visiems smalsuoliams atviros šeštadienį ir sekmadienį, o pasižiūrėti į veislinius paukščius ir žinduolius vakar panoro nemažas būrys kauniečių.

Universiteto g. 10C (įėjimas iš Parko g.), Akademijoje, esančiame ASU parodų paviljone penktadienį atidaryta ketvirtoji Lietuvos veislinių paukščių augintojų asociacijos organizuojama specializuota paroda ir trečias tokio pobūdžio renginys, organizuojamas kartu su Lietuvos veislinių triušių augintojų asociacija.

Sausio 11 dieną čia vyko paukščių, triušių ir jūros kiaulyčių vertinimai, į kuriuos lankytojai nebuvo įleidžiami, o sausio 12-13 dienomis į parodą gali užsukti visi norintys. Jau vakar tokių atsidaro tikrai nemažai – lauke spaudžiant nedideliam šaltukui prie įėjimo į paviljoną nusidriekė kauniečių eilė.

Čia surengti veislinių paukščių pristatymai, apsilankyti kvietė triušių kiemelis, grojo gyva muzika, vyko įvairios atrakcijos ir edukacijos. Parodoje galima pamatyti virš 600 įvairių veislinių gyvūnų: žąsų, vištų, triušių, jūrų kiaulyčių, egzotinių paukščių, alpakų ir stručių.

Paukščių ir triušių augintojams šeštadienį taip pat vyko seminarai, kuriuos vedė specialistai iš Lietuvos, Latvijos ir Slovakijos. Pasigrožėti egzotiškais gyvūnais dar galima ir šiandien, renginio programą ir informaciją apie patekimą rasite čia.

Tuo tarpu jau kitą savaitgalį VDU Žemės ūkio akademijos parodų paviljone Kaune klegės į VI-oji paukščių ir gyvūnų parodą „Pet Show Lietuva“. Čia bus pristatoma daugiau negu 2000 gyvūnų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA