Kaunas atsisveikina su gražiausia Lietuvos eglute | Kas vyksta Kaune

Kaunas atsisveikina su gražiausia Lietuvos eglute

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Gražiausia Lietuvos Kalėdų eglutė skaičiuoja paskutines dienas. Šį savaitgalį iš 2,5 milijonų plastikinių šiaudelių ir eglišakių sukurtas meno kūrinys paliks Rotušės aikštę. Dalis iš plastiko pagamintų dekoracijų bus perdirbtos, o likusios pavirs naujais meno kūriniais, rašoma Kauno miesto savivaldybės pranešime spaudai.

Rotušės aikštės pažiba bus pradėta nupuošinėti penktadienio popietę. „Tikimės, jog visas nupuošimo procesas bus baigtas sekmadienį. Pirmiausia bus nuimama viršūnė, iš plastikinių šiaudelių pagamintos dekoracijos, tuomet eglišakės ir metalinės dalys“, – aiškino menininkė Jolanta Šmidtienė.

Išardytos eglutės dalys bus surūšiuotos – dalis sulūžusių plastikinių dekoracijų keliaus tiesiai į rūšiavimo aikštelę, o sveikos dekoracijos bus nuvežtos į sandėlius.

„Rūšiavimo aikštelėje planuojame edukacinį renginį. Kartu su mums padedančia bendrove „Gerovė“ pakviesime kauniečius ir parodysime kaip reikia rūšiuoti. Plastikiniai šiaudeliai yra vienkomponenčiai, tad juos bus lengva perdirbti“, – pabrėžė J. Šmidtienė.

Pasak menininkės, artimiausiu metu bus nuspręsta į ką bus perdirbti vienkartiniai šiaudeliai – ar į plastiko ruošinius, skirtus naujoms dekoracijoms, ar į šiukšlių maišelius.

Kauno kalėdinės eglutės įžiebimą ir kitus šventinio laikotarpio  renginius Rotušės aikštėje organizavo Kauno kultūros centras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA