Teisme – posėdis dėl devynmetės įvaikinimo į Naująją Zelandiją: brolis švelnina savo poziciją | Kas vyksta Kaune

Teisme – posėdis dėl devynmetės įvaikinimo į Naująją Zelandiją: brolis švelnina savo poziciją

delfi.lt 2019/01/10 15:04
Delfi.lt nuotr.

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos teismas surengė dar vieną posėdį dėl devynmetės iš Kauno įvaikinimo. Posėdis vyksta už uždarų durų. Į salę posėdžio dalyviai taip pat buvo atvesti slapta. Tuo tarpu kalbintas brolis išreiškė švelnesnę poziciją dėl sesers persikėlimo į kitą šalį.

[galerija kiek=”8″]

Prie teismo sutiktas mergaitės brolis žiniasklaidai pasakojo, kad sesers nuomonei neprieštaraus, jis taip pat daug švelniau kalba apie galimus įtėvius iš Naujosios Zelandijos, nėra nusiteikęs vien priešiškai, nors teigia, kad „medalis visada turi dvi puses“.

Brolis į teismą atvyko tik pateikti dokumentus, kad galėtų dalyvauti posėdyje, tačiau į vykstantį posėdį kviestas nebuvo.

„Gerbsiu jos norą. Išvyks, tai išvyks. Bandysime bendrauti. Bandysiu ir su zelandiečiais palaikyti ryšį, jei jie norės. Jei nenorės, tai bus jų (sprendimas – DELFI). Negalėsiu kištis, nes tai bus kita šeima“, – žiniasklaidai kalbėjo brolis.

Dar prieš kelias dienas brolis buvo kategoriškai nusiteikęs prieš zelandiečius, tačiau dabar švelnina toną. „Man jie nieko nepadarė. Kiti irgi gali imti iš jų pavyzdį, kad gali įsivaikinti ir padėti kitiems vaikams. Lietuvoje yra daug vaikų“, – kalbėjo brolis.

Brolis bendravo su Naujosios Zelandijos piliečiais, tačiau teigia, kad nedaug.

Pora iš Naujosios Zelandijos, norinti įsivaikinti devynmetę kaunietę / DELFI.LT nuotr.

Paskelbus sprendimą, jį galės skųsti visos suinteresuotos šalys, tačiau brolis teigė, kad skųsti nežada. „Tai bus jų sprendimas. Jei sesuo pati sutinka, jei nori, kodėl gi ne, – kalbėjo brolis. – Kaip galiu skųsti, jei pati norės? Kaip galiu išplėšti? Teisiškai gal galiu, bet kaip paskui, kaip paskui sesuo po dešimties metų man sakys, kad tu sugriovei man gyvenimą, aš galėjau turėti kitokį.“

Brolio teigimu, nuomonę dėl Naujosios Zelandijos piliečių pakeitė ir dėl to, kad jų amžius daug jaunesnis nei buvo skelbiama anksčiau. Jiems nėra nė po penkiasdešimt.

Beje, posėdžio išvakarėse dėl mergaitės globos kreipėsi dar viena šeima iš Lietuvos. Vaiko teisių tarnyba teigė, kad šeima nėra giminystės ryšiais susijusi su mergaite, tačiau brolis atskleidė, kad tai jo paties pažįstami žmonės.

Po posėdžio turėtų paaiškėti, kam bus suteikta teisė globoti ar įsivaikinti mergaitę.

Nuo rugpjūčio mergaitės įvaikinimo siekia pora iš Naujosios Zelandijos. Jie jau nuo vasaros pabaigos bendrauja su mergaite laiškais, savo namuose įrengė jai kambarį ir sausio pradžioje atvyko į Lietuvą, užbaigti įvaikinimo proceso.

Tačiau informacijai apie į Naująją Zelandiją įvaikinamą mergaitę iškilus į viešumą, atsirado ir jos broliai, kurie tikino nenorintys, kad jų sesuo būtų išvežta taip toli, tačiau tarptautiniam įvaikinimui nė vienas neprieštaravo. Viešai prabilę broliai kalbėjo, kad neturi sąlygų patys auginti seserį, tačiau vėliau vienas iš jų persigalvojo ir pateikė prašymą globoti seserį.

Globos siekiantis brolis gyvena Didžiojoje Britanijoje kartu su gyvenimo drauge ir jųdviejų vaiku. Vyrą ir metukų sūnų išlaiko draugė, nes devynmetės brolis iki kovo negali dirbti dėl sveikatos problemų.

Kilus šurmuliui, buvo surengta ir speciali konferencija Seime. Joje dalyvavę asmenys teigė, kad yra dar dvi šeimos, norinčios globoti mergaitę, tačiau iki trečiadienio vakaro, lemiamo teismo posėdžio išvakarių, tarnybos nebuvo gavusios jokio prašymo.

Vis dėlto Valstybės vaiko teisės apsaugos ir įvaikinimo tarnyba patvirtino, kad gautas prašymas atitinka visus reikalavimus, nors šeima su mergaite anksčiau nėra turėjusi jokio ryšio.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA