Iš JAV į Lietuvą: tarptautinė įmonė „Hollister Incorporated“ kuriasi Kaune | Kas vyksta Kaune

Iš JAV į Lietuvą: tarptautinė įmonė „Hollister Incorporated“ kuriasi Kaune

Organizatorių nuotr.

Praėjusiais metais Kaune įvyko tikras investuotojų proveržis – apie investicijas Kaune ir Kauno regione paskelbė ir įsikūrimo darbus pradėjo daugybė įmonių, žadančių dideles investicijas ir naujų patrauklių darbo vietų kūrimą. Vienas tokių investuotojų – JAV medicinos įrangos gamintoja „Hollister Incorporated“, šiuo metu jau baigianti naujos gamyklos Kauno LEZ statybos darbus ir pradedanti ieškoti gamybos darbuotojų.

„Hollister Incorporated“ – nepriklausoma, darbuotojų valdoma kompanija, kuri vysto, gamina ir parduoda stomos priežiūros bei intensyvios terapijos ir žaizdų priežiūros reikmenis vartotojams ir sveikatos priežiūros specialistams.

1921 metais įkurta bendrovė „The Firm of John Dickinson Schneider, Inc“ valdo keletą nepriklausomų verslų, veikiančių skirtingais pavadinimais visame pasaulyje. Bendrovei priklausančios medicinos produktų vystymo ir gamybos įmonės veikia „Hollister Incorporated“ vardu. Bendrovė turi gamybos ir platinimo padalinius trijuose žemynuose, biurus daugiau nei 25 pasaulio šalyse ir tiekia produkciją į daugiau kaip 90 rinkų.

„Hollister Lietuva“ vadovas Shane Caher / Organizatorių nuotr.

„Dirbdami „Hollister Incorporated“ mes didžiuojamės savo atliekamu darbu, o įmonė yra įsipareigojusi savo darbuotojams bei žmonėms, kurie naudojasi mūsų kuriamais produktais ir paslaugomis, padėti gyventi oriau ir patogiau“,- sako „Hollister Lietuva“ vadovas Shane Caher.

„Hollister Incorporated“, kurianti aukštos pridėtinės vertės produkciją ir išsiskirianti nepriklausomu verslo modeliu, vertybėmis ir socialine atsakomybe, tikimasi, taps dideliu postūmiu Lietuvos medicininės įrangos gamybos sektoriuje.

Kauną pasirinko po ilgų paieškų

Naujos gamyklos statybas įmonė pradėjo planuoti prieš kelerius metus, kai buvo nuspręsta įkurti dar vieną – jau šeštą – gamyklą ir taip patenkinti sparčiai augančius Europos poreikius . Pirmosios dvi gamyklos veikia Danijoje ir Airijoje, trečioji – Indijoje, dar dvi įsikūrusios Jungtinėse Amerikos Valstijose.

„Hollister Lietuva“ vadovo Shane Caher teigimu, Lietuva, pirmiausia, buvo pasirinkta dėl žmonių – jų profesionalumo, tinkamo požiūrio ir įmonės misijos atspindėjimo. O taip pat ir dėl Lietuvos Vyriausybės ir ypatingai Kauno miesto ir rajono savivaldybių, vietos verslo atstovų požiūrio ir palaikymo, švietimo įstaigų lankstumo ir galimybės pritaikyti specialistų rengimą pagal verslo poreikius. „Renkantis lokaciją naujai investicijai tarp mūsų kriterijų buvo ne tik patogi geografinė padėtis, investicinis klimatas, bet ir plėtojamos inžinerinės kompetencijos. Mūsų gamyklose gaminamos medicininės priemonės sprendžia jautrias pacientų problemas, padeda jiems gyventi oriai. Kartu mums labai svarbios mūsų vertybės, siejančios mus su darbuotojais. O Kauno atstovai puikiai įrodė, kad vietos darbo rinkos specialistų požiūris, kompetencijos ir darbo etika atitinka mūsų įmonės kultūrą“,- teigia „Hollister“ atstovas.

Gamyba – kitų metų antrą ketvirtį

„Hollister Incorporated“ Lietuvos padalinyje jau dirba daugiau nei 40 darbuotojų, iš kurių didelė dalis šiuo metu stažuojasi įmonės padaliniuose Airijoje bei Jungtinėse Amerikos Valstijose ir po kelis mėnesius ar ištisus metus truksiančių stažuočių grįš dirbti į Lietuvą bei padės gamyklai pradėti gamybos darbus. Be to, Įmonė jau pradeda gamybos darbuotojų paiešką.

Planuojama, kad Kauno LEZ įsikūrusios gamyklos statybos darbai bus netrukus baigti, o medicininės įrangos gamyba prasidės antrajame metų ketvirtyje. Tikimasi, kad iki 2019 m. pabaigos čia jau dirbs daugiau nei 140 darbuotojų, o per artimiausius du metus jų skaičius išaugs iki 300. Iš pradžių šioje gamykloje bus gaminami stomos priežiūros produktai, padedantys pacientams, turintiems stomas po žarnyno ar šlapimo pūslės operacijų. Vėliau gamyba bus plečiama ir Kaune bus gaminama ir „Hollister Incorporated“ kateterių produktai, skirti Europos rinkai.

Planuojama, kad 24 tūkst. kv. m. plotą užimanti gamykla 2025 metais jau veiks visu pajėgumu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA