Premjero pateiktas kandidatas švietimo ministru jau yra buvęs tris kartus | Kas vyksta Kaune

Premjero pateiktas kandidatas švietimo ministru jau yra buvęs tris kartus

BNS 2019/01/09 14:02
DELFI nuotr.

Premjeras Saulius Skvernelis pateikė Mykolo Romerio universiteto rektoriaus Algirdo Monkevičiaus kandidatūrą į švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas. Šias pareigas jis jau yra ėjęs trijose skirtingose vyriausybėse.

„Oficialus premjero teikimas ką tik gautas“, – BNS trečiadienį patvirtino prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė. Anot jos, šiuo metu tarnybos atlieka kandidato patikrą.

„A. Monkevičius puikiai išmano švietimo sistemą, yra aktyvus švietimo bendruomenės narys, ilgametė patirtis, vadybiniai gebėjimai ir ryžtas tęsti pradėtus bei būtinus pokyčius nulėmė šio pasirinkimo motyvus“, – BNS trečiadienį sakė premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Su pačiu A. Monkevičium BNS susisiekti trečiadienį nepavyko. Universitete informavo, kad jis šią savaitę atostogauja užsienyje. Jei būtų patvirtintas, 62 metų A. Monkevičius švietimo ministru taptų jau ketvirtąjį kartą.

A. Monkevičius jau yra buvęs švietimo ir mokslo ministru trijose vyriausybėse: 11-oje premjero Rolando Pakso vadovautoje 2000-2001 metais, 12-oje Algirdo Brazausko vadovautoje 2001-2004 metais ir 14-oje Gedimino Kirkilo vadovautoje 2006-2008 metais.

2000-2008 metais dvi kadencijas buvo renkamas į Seimą ir jame dirbo Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijoje. Nuo 2010 metų jis penkerius metus buvo Mykolo Romerio universiteto Politikos ir vadybos fakulteto dekanas, 2015 metais išrinktas šio universiteto rektoriumi. Jis taip pat yra dirbęs Šiaulių universiteto rektoriaus padėjėju, Socialinių mokslų fakulteto dekanu.

Naujo švietimo, mokslo ir sporto ministro buvo ieškoma po to, kai premjeras gruodžio pradžioje atstatydino iki šiol šias pareigas ėjusią Jurgitą Petrauskienę. Tuomet pareigų taip pat neteko aplinkos ir kultūros ministrai.

J. Petrauskienė buvo atstatydinta tuo metu, kai vyko daugiau kaip mėnesį trukęs mokytojų profesinės sąjungos streikas dėl etatinio darbo apmokėjimo. Buvusi ministrė sulaukė daug kritikos dėl kai kurių švietimo sistemoje vykdytų pertvarkų, buvo kaltinama jas vykdžiusi skubotai, neapgalvotai ir nesitariant su švietimo bendruomene.

Be to, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija gruodį nustatė, kad J. Petrauskienė pažeidė įstatymą nedeklaravusi sandorio su banku ir nenusišalinusi nuo sprendimų ministerijoje bei pavaldžiose įstaigose, kai viešuosius pirkimus laimėdavo jos sutuoktinis Evaldas Petrauskas.

Šiuo metu laikinai Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai pavesta vadovauti susisiekimo ministrui Rokui Masiuliui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA