Žemės ūkio ministeriją perkėlus į Kauną, daugeliui darbuotojų teks važinėti iš sostinės | Kas vyksta Kaune

Žemės ūkio ministeriją perkėlus į Kauną, daugeliui darbuotojų teks važinėti iš sostinės

BNS 2019/01/09 10:12
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Perkeliant Žemės ūkio ministeriją (ŽŪM) į Kauną dalis ministerijos darbuotojų natūraliai pasikeis, sako žemės ūkio ministras Giedrius Surplys.

„Aš to nenorėčiau, tačiau natūraliai kaita vyks, nes nedaug yra linkę važiuoti iš Vilniaus ir dirbti Kaune. Štai tuos žmones, kurie nepanorės likti ministerijoje, kurie jau dabar ieškosi darbų, turėsime pakeisti žmonėmis iš galbūt Kauno, galbūt Šakių, galbūt dar kažkur“, – Žinių radijui trečiadienį sakė G. Surplys.

Pasak jo, ministerija daro viską, kad persikėlimas į Kauną nepakenktų žemės ūkio politikai.

„Kovo mėnesį jau atidarome „veidrodinę“ ministeriją, kuri dubliuos tai, kas šiuo metu yra Vilniuje, tačiau jų darbo vieta bus Kaune. Taip pat kalbamės su geriausiais specialistais, skyrių vedėjais, siūlydami jiems važiuoti į Kauną ir sakydami, kad mes juos tikrai vertiname“, – sako G. Surplys.

Ministras teigia, kad po persikėlimo jis pats į Vilnių vyks į susitikimus su premjeru, į Seimo komitetų ir Vyriausybės posėdis trečiadieniais ir ketvirtadienį po pietų – į Vyriausybės valandą Seime.

„Visą kitą laiką dirbsiu Kaune. Ir aš pats sau, ir darbuotojams esu pasakęs, kad svarbiausia ne būti darbo vietoje, o padaryti darbus ir pasiekti rezultatus. Jei žmonės protingai susiplanuos savo darbotvarkę ir tarkim, dvi ar tris dienas per savaitę turės eilę susitikimų Vilniuje, jie tikrai neturės į Kauną važinėti tomis dienomis tik tam, kad atsižymėtų, jog dirbo Kaune“, – teigia G. Surplys.

ŽŪM skaičiuoja, kad ministerijos perkėlimas į Kauną kainuos apie 1,13 mln. eurų, o apie 0,3 mln. iš jų planuojama skirti išeitinėms kompensacijoms ir išmokoms.

Ministerija teigia, kad jai persikėlus į Kauną, reikės mažesnių patalpų, dėl ko kasmet bus sutaupoma po 200 tūkst. eurų.

Iki 2019 metų gruodžio turėtų būti įgyvendintos visos viešųjų pirkimų procedūros, rastos, išnuomotos ir darbui pritaikytos patalpos. Galutinai laikinojoje sostinėje ministerija įsikurtų 2020-ųjų pirmąjį ketvirtį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA