Žiemos viduryje Kauno centro gyventojams užsuktas šildymas (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Žiemos viduryje Kauno centro gyventojams užsuktas šildymas (atnaujinta)

BERTA BANYTĖ 2019/01/09 11:23
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienio rytą su portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija susisiekė Kęstučio gatvėje stūksančio daugiabučio gyventojai. Pasak jų, name jau nuo vakar be išankstinio įspėjimo buvo užsuktas centrinis šildymas. O susisiekus telefonu kauniečiams dėl šio atvejo esą nesuteikti jokie paaiškinimai, kada situacija pasikeis ir vėl bus įjungtas šildymas.

„Vakar, maždaug 21-22 val. vakaro, pastebėjome, kad mūsų namo, Kęstučio gatvėje 55, butuose nešildo radiatoriai. Pradėjome domėtis, kas vyksta, – skambinome „Kauno energijos“ bei daugiabutį administruojantiems „Kauno centro būsto“ atstovams, ir po daugiau nei valandos paaiškėjo, kad name viduryje žiemos užsuktas centrinis šildymas. O pranešti, jog iš anksto pasirūpintumėme elektriniais šildytuvais ar kitais šilumą skleidžiančiais prietaisais, niekas nesiteikė“, – skundžiasi minėto namo Kauno centre gyventojai.

Pasak kauniečių, pasiteiravus, dėl kokios priežasties priimtas būtent toks sprendimas – užsukti šildymą, paaiškinimo sulaukta nebuvo.

„Kitame laido gale išgirdus atsakymą: „mes nieko nežinome“, teko pakelti balso toną, tuomet išsiaiškinome, kad „Kauno energijos“ atstovai atsiuntė namo administratoriui – „Kauno centro būstui“ raštą, kuriame parašyta, jog name susidurta su vandens nutekėjimo problemomis, kurias rengiamasi šalinti. Todėl „Kauno energijos“ atstovų buvo nuspręsta užsukti šildymą. Šiandien taip pat susisiekėme su atsakingu vadybininku ir paklausėme, ar trečiadienį bus įjungtas šildymas, tačiau buvo atsakyta, kad šis nežino“, – pasakoja gyventojai.

Kai kurios name gyvenančios moterys laukiasi kūdikių, kitos šeimos taip pat turi mažamečių vaikų – situacija kraupi, juk šiandien prognozuoja 15 laipsnių šaltį, pridūrė jie.

Portalo„Kas vyksta Kaune“ žurnalistams susisiekus su bendrovės „Kauno centro būstas“ vadove Jurgita Jurevičiūte-Balčiūnaitiene, paaiškėjo, kad nuo trečiadienio ryto remontininkų brigada dirba daugiabučiame, Kęstučio gatvėje 55, – ieškomas įtrūkis, nes nepavyksta nustatyti, kurioje tiksliai vietoje bėga vanduo.

„Pastebėjome, kad, atsižvelgiant į apskaitos prietaisą, nubėga didelis kiekis vandens. Aiškinamasi, iš kurios vietos tiksliai, kad būtų galima likviduoti avariją bei išvengti didesnių nuostolių. Todėl buvo priimtas sprendimas nutraukti namui šildymą, kol bus rasta tiksli protekio vieta. Problemos židinio ieškoma ir butuose, ir bendro naudojimo patalpose. Pogrindinio kanalo šiame name nėra, todėl tikėtina, kad avarija yra įvykusi gyvenamosiose patalpose“, – komentavo pašnekovė.

Paklausta, kodėl gyventojai iš anksto nebuvo informuoti apie veiksmus, J. Jurevičiūtė-Balčiūnaitienė sakė, jog tokiais atvejais, kai daugiabučiame įvyksta minėto pobūdžio avarija, sprendimas priimamas nedelsiant siekiant išvengti didesnės žalos.

„Jei yra įtrūkimas, tikėtina, kad liejamos gyvenamosios patalpos ir patiriami nuostoliai. Informaciją apie pastarąjį sprendimą iš techninio prižiūrėtojo taip pat gavome tik šiandien ryte. Dabar rūpinamės šildymo prietaisais, kuriuos „Kauno centro būsto“ atstovai nuveš gyventojams kaip alternatyvą, kol bus surasta įtrūkio vieta name. Tik tuomet, kai žinosime numatomų atlikti darbų apimtis, bus galima pasakyti, kada šildymas vėl bus įjungtas. Apie tai informuosime ir gyventojus“, – žadėjo „Kauno centro būsto“ vadovė.

Papildyta 13.14 val.

Kaip pasklidus žiniai „Kas vyksta Kaune“ sakė bendrovės „Kauno energija“ atstovas ryšiams su visuomene Ūdrys Staselka, šilumos tiekimą į pastatą nusprendė sustabdyti pastato šilumos punkto įrenginius prižiūrinčios bendrovės darbuotojai, o ne „Kauno energija“.

„Beje, patį nesandarumą pastato šildymo sistemoje taip pat pastebėjo bendrovės „Kauno energija“ darbuotojai ir jie nedelsiant informavo apie tai pastato šilumos punkto prižiūrėtoją – įmonę „Pastatų priežiūros tarnyba“. Šios bendrovės buvo paprašyta skubiai pašalinti šildymo sistemos nesandarumą. Taip pat apie esamą situaciją nustatyta tvarka buvo informuota Valstybinė energetikos inspekcija“, – teigė jis.

Anot Ū. Staselkos, „Kauno energijos“ turimomis žiniomis, pastatą administruojančios ir šilumos punkto įrenginius prižiūrinčios bendrovių darbuotojams ne iškart pavyko nustatyti nesandarumo vietą, todėl jų sprendimu šilumos tiekimas buvo sustabdytas.

„Kaip informavo pastatą administruojančios įmonės atstovai, nesandarumo vieta surasta ir ji bus sutvarkyta per keletą valandų. Šilumos tiekimas turėtų būti atnaujintas iškart sutvarkius nesandarumą ir informavus apie tai šilumos tiekėją“, – komentavo pašnekovas.

Papildyta 16.37 val.

Kaip trečiadienio popietę nurodė Ū. Staselka, 16.17 val. šilumą tiekiančios bendrovės „Kauno energija“ dispečeriui buvo pranešta, kad nesandarumas likviduotas ir pastato šildymo sistema pradėta pildyti šilumnešiu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA