Dainavos mikrorajono daugiabutyje drebėjo radiatoriai: gyventojai įtaria savivalę | Kas vyksta Kaune

Dainavos mikrorajono daugiabutyje drebėjo radiatoriai: gyventojai įtaria savivalę

BERTA BANYTĖ 2019/01/09 15:35
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienio rytas vieno Dainavos mikrorajono daugiabučio gyventojams prasidėjo neramiai – ankstyvomis valandomis daugelyje butų drebėjo radiatoriai, girdėjosi garsus šniokštimas iš jų vidaus. „Nuo didelio garso pabudę iš miego, nesupratome, kas vyksta. Akimirką net pamanėme, jog prasidėjo žemės drebėjimas“, – pasakoja kauniečiai ir neslepia įtariantys savivalę.

Po sausio 8 dieną, apie 07:30 val., nutikusių minėtų niuansų daugiaaukščiame name, Kovo 11-osios gatvėje 96, kambariuose esą visiškai atvėso radiatoriai. Sunerimę tenykščiai, tuo metu buvę namuose, suskubo teirautis tarpusavyje, galbūt tai – konkretaus vieno buto problema. Tačiau, kaip esą pavyko išsiaiškinti, centrinis šildymas dingo visiems laiptinės gyventojams.

„Gyvenantiems žemutiniame aukšte be smarkaus radiatorių drebėjimo ir šniokštimo dar pasigirdo ir garsus pokštelėjimas. Todėl pagalvojome, jog staiga sugedo neseniai pakeistas šildymo sistemos siurblys. Tačiau, pasirodo, kad viename iš butų teko skubiai keisti avarinės būklės radiatorių. Mūsų turimomis žiniomis, apie įvykį nebuvo pranešta namą administruojančiai bendrovei „Dainavos būstas“. O vandenį iš šildymo sistemos ne tik vienoje laiptinėje, bet visame name išleido kompetencijos šiam darbui atlikti neturėjęs asmuo. Kitaip tariant, kažkas galimai nusprendė užsiimti savivale. Kai pasiteiravome mūsų daugiabučio gerove besirūpinančio šilumininko, ar papildomai už šį nesklandumą teks sumokėti namo gyventojams, ir kokia suma tai bus, jis tiksliai nepasakė, bet paklaustas leido suprasti, jog patuštinti piniginę teks mažiausiai 30 eurų, o gal ir daugiau“, – pasakoja kauniečiai.

Pasak jų, po minėto įvykio kai kuriuose butuose radiatoriai vėl šilti pradėjo po keleto valandų, tačiau kitiems teko šalti beveik iki šiandien, trečiadienio, vidurdienio, kol įvykio pasekmės buvo galutinai likviduotos.

„Kas mums garantuos, kad šitaip sudrebinti radiatoriai, netruks dabar jau ir kituose butuose“, – piktinosi Dainavos mikrorajono gyventojai.

Sausio 9 dieną portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams susisiekus su bendrovės „Dainavos būstas“ direktoriumi Valentinu Jerošenko, šis patikino, jog situacija, nutikusi Kovo 11-osios gatvėje, įmonės atstovams žinoma.

„Viename iš pirmajame aukšte esančių butų vakar trūko radiatorius ir įvyko avarija. Dėl šios priežasties teko nudrenuoti šildymo sistemą, nes kitaip būtų nepavykę sustabdyti vandens bėgimo. Tam, kad vėl visuose butuose be išimties pradėtų šilti radiatoriai, reikėjo patekti į butą viršutiniame aukšte ir atlikti šildymo sistemos nuorinimo darbus. To kurį laiką padaryti negalėjome, nes, kaip paaiškėjo, minėto buto savininkas gyvena kitame mieste. Iš pradžių problemą sprendėme alternatyviomis priemonėmis, tačiau nepavykus, suradome buto viršutiniame aukšte savininką ir jam atvykus, nesklandumus pašalinome šiandien 11 val. ryto“, – sakė „Dainavos būsto“ direktorius.

V. Jerošenko teigimu, įvykus minėtam incidentui esą nebuvo nudrenuota viso namo šildymo sistema, t.y. vanduo buvo išleistas tik iš tam tikrų stovų.

„Mokesčiai gyventojams dėl to nepadidės, nes įvyko avarija, o ne planiniai darbai. Šildymo sistema šiek tiek išsibalansavo, bet ji nesustojo, – veikia. Radiatoriai iki šiandien nešildė iš viso devyniuose butuose, kadangi stovas nusitęsia per devynis aukštus, todėl, kaip jau minėta, teko ieškoti paskutiniame aukšte gyvenančio asmens, kad patektumėme į jo butą. Kitiems nepatogumas pašalintas dar vakar“, – kalbėjo jis.

Pašnekovo pasiteiravus, ar dėl nesklandumų Kovo 11-osios gatvėje esančiame daugiabutyje, kai buvo nutrauktas centrinis šildymas, nėra kalta gyventojo, kurio bute trūko radiatorius, savivalė, kaip įtaria gyventojai, V. Jerošenko tokį spėjimą paneigė.

„Šildymo sistemą prižiūri mūsų bendrovė. Buvome informuoti ir visus darbus atliko „Dainavos būsto“ atstovai“, – tvirtino „Dainavos būsto“ direktorius.

Tačiau J. Jerošenko teigė nuodugniau pasigilinsęs į daugiabutyje nutikusio įvykio detales ir po to bus sprendžiama, ar skirti baudą buto, kuriame trūko radiatorius, gyventojui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA