Kaune vyks prezidento rinkimų debatai: atskleis kandidatų gebėjimus | Kas vyksta Kaune

Kaune vyks prezidento rinkimų debatai: atskleis kandidatų gebėjimus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sausio 10 d., ketvirtadienį, Kaune vyks Lietuvos Respublikos prezidento rinkimų debatai – pretendentai Vytauto Didžiojo universitete (VDU) diskutuos apie prezidento vaidmenį valstybės politikoje.

Renginyje dalyvaus Seimo nariai Aušra Maldeikienė, Ingrida Šimonytė ir Naglis Puteikis, Gitanas Nausėda, Europos Parlamento narys Petras Auštrevičius ir Arvydas Juozaitis. Pasak politologo, VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto profesoriaus Lauro Bielinio, debatai suteiks puikią galimybę įvertinti kiekvieno kandidato intelektinius gebėjimus ir politines pažiūras.

„Debatai rinkiminės kampanijos metu atskleidžia esminius kandidatų intelekto, strateginio mąstymo bei profesinio gebėjimo resursus: rinkiminiai vaizdiniai pasitraukia į antrą planą ir į šviesą išnyra asmens politinė pasaulėžiūra“, – paaiškino prof. L. Bielinis.

Pasak vieno iš moderatorių Pauliaus Gritėno, politinėms diskusijoms dažnai pritrūksta konstruktyvumo ir įvairių perspektyvų. „Tikiuosi, kad su profesoriaus L. Bielinio pagalba ryškiau atskleisime kandidatų pažiūras rinkėjams ir padėsime susiformuoti platesnį politikos bei prezidento vaidmens mūsų valstybėje vaizdinį“, – sakė P. Gritėnas.

Debatus organizuoja Akademinis politologų klubas – visuomeninė, nepolitinė ir ne pelno siekianti organizacija, siekianti šviesti ir skatinti visuomenę domėtis politika, organizuoti renginius, kurie leidžia geriau suprasti politinius procesus, politinius veikėjus ir jų elgesį.

„Renginyje bus stengiamasi gilintis į kiek dažnai primirštą Prezidento vaidmenį valstybės vidaus politikoje, o ne į jo kompetencijas užsienio politikoje, kaip įprasta debatuose. Tikimės, kad ši iniciatyva prisidės prie politinio sąmoningumo skatinimo visuomenėje ir sustiprins ryšį tarp rinkėjų bei kandidatų į Prezidento postą“, – pasakojo Akademinio politologų klubo pirmininkas Klaidas Gevorkian.

Prezidento rinkimų debatai vyks sausio 10 d., ketvirtadienį, 18 val., VDU Didžiojoje salėje (S. Daukanto g. 28, Kaunas). Debatų tema: „Prezidento vaidmuo valstybės vidaus politikoje: dabarties problemos ir jų sprendimo būdai“. Moderatoriai: prof. Lauras Bielinis ir žurnalistas Paulius Gritėnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA