Perkėlus Žemės ūkio ministeriją į Kauną, per metus tikisi sutaupyti šimtus tūkstančių | Kas vyksta Kaune

Perkėlus Žemės ūkio ministeriją į Kauną, per metus tikisi sutaupyti šimtus tūkstančių

Asociatyvi / Finansų ministerijos nuotr.

Perkėlus Žemės ūkio ministeriją (ŽŪM) į Kauną, ministerijai reikės mažesnių patalpų, o tai leis išlaikymo sąnaudas sumažinti apie 200 tūkst. eurų, teigia ministras Giedrius Surplys.

Ministerijai atlikus perkėlimo į Kauną socialinę – ekonominę analizę paaiškėjo, kad ministerijai reikės kone 2,5 karto mažesnio ploto patalpų. Jei dabar ji naudoja 9,1 tūkst. kvadratinio metro patalpas, tai Kaune jai bus reikalinga 3,9 tūkst. kvadratinio metro ploto patalpų.

„Vien patalpų eksploatavimo, administravimo ir išlaikymo sąnaudos sumažės 2–3 kartus, o bendrai išlaidos sumažėtų apie 200 tūkst. eurų per metus. Taigi galima sakyti, kad ministerijos perkėlimas atsipirktų maždaug per 5–6 metus“, – pranešime spaudai teigė ministras.

Planuojama, kad ŽŪM ir jai pavaldžios įstaigos bus perkeltos ir dirbs Kaune jau kitąmet. Ministerija tikisi, kad tai pagerins Vilniaus – Kauno jungtį, suteiks daugiau galimybių šio regiono plėtrai, o efektyviau išnaudojamos patalpos leis sutaupyti valstybės lėšų.

G. Surplio teigimu, perkėlus institucijas, jos bus lengviau pasiekiamos socialiniams partneriams iš visos šalies, bus daugiau karjeros galimybių žemės ūkio kvalifikacijos specialistams.

Anot ministro, dėl ministerijos perkėlimo detalių, būsimų darbo sąlygų ir toliau bus tariamasi su visais darbuotojais, o nusprendusiems nevykti į Kauną bus užtikrintos visos priklausančios garantijos.

Planuojama, kad kovo pabaigoje Kaune pradės veikti „veidrodinė“ ministerija su keliasdešimt darbuotojų.

Iki 2019 metų gruodžio turėtų būti įgyvendintos visos viešųjų pirkimų procedūros, rastos, išnuomotos ir darbui pritaikytos patalpos. Galutinai laikinojoje sostinėje ministerija įsikurtų 2020-ųjų pirmąjį ketvirtį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA