Kručinskai paaiškino, kodėl nepasirodė teismo posėdyje | Kas vyksta Kaune

Kručinskai paaiškino, kodėl nepasirodė teismo posėdyje

delfi.lt 2019/01/08 13:26
DELFI nuotr.

Kauno apylinkės teismas antradienį nusprendė atvesdinti kaunietę Eglę Kručinskienę, kurį nepasirodė suplanuotame pirmajame posėdyje – moteris įtariama smurtavusį prieš savo mažametį vaiką. Kaip aiškina dviejų mažamečių mama, pati teisme ji nepasirodė, nes tiesiog negavo šaukimo.

[galerija kiek=”12″]

Pati kaltinamoji antradienį teigė nežinojusi apie teismo posėdį, ji tikino, kad laukė, tačiau negavo kvietimo į teismą. Be to, E. Kručinskienė netiesiogiai nurodė teismo darbuotojus pačius tinkamai nepasirūpinus, kad būtų išsiųsti kvietimai tiek jai, tiek advokatui.

„Mes ilgai laukėme šaukimo, žinojome apytiksliai, kad teismas turi vykti šiuo laiku, tačiau negavome jokio šaukimo. Laukėme ir nesulaukėme, galvojome, gal pasikeitė kažkas, kodėl jie mūsų nekviečia. Paštininkas atėjęs nebuvo, mes nieko nepasirašėme. Prieš tai vyras pasirašė, kai policija buvo atvykusi su kvietimu. Šį kartą nieko negavome“, – teigė E. Kručinskienė.

Pasak moters, teismo dieną ji suplanavusi vizitą pas stomatologą, tiesa, teismo posėdis buvo paskirtas ryte, 9.30 val., o vizitas pas stomatologą po pietų – 14.30 val. E. Kručinskienė atmeta teiginius neva piktybiškai vengė pašto darbuotojų ir nepasirašė kvietimų.

„Pirmiausia tam reikalui ir skyriau dėmesį, pasiskambinau advokatui, mums pasakė, kad jei negavote kvietimo, tai laukiam. Mūsų advokatas taip pat negavo, nei jis, nei mes. Negirdėjau tokių dalykų (apie paštininkų vizitus – DELFI past.), visą laiką pasirašom, visada priimame ir laukiame. Mes gi visą laiką būname namuose, niekas nieko neatnešė, nieko nepasirašė“, – įsitikinusi E. Kručinskienė.

Moters sutuoktinis Gintaras Kručinskas tvirtino, kad žinojo apie šiandien turėjusį vykti posėdį. Jam buvo paskambinta iš vakaro ir pasakyta apie tai.

„Šiandien Eglė turi eiti pas stomatologą, užsiregistravo, reikėjo laukti ilgai ir kaip tik išėjo sausio 8 diena. Negalėjome atsakyti, jei būtume anksčiau žinoję, tai būtume gal koregavę kažką. Priėmėme sprendimą neiti į teismą, nes laiko klausimas, neaišku, kiek tas teismas užtruks, dvi, tris, keturias valandas. Vėl grįžti, vėl važiuoti, tam tikras nuovargis, taip susiplanavome dieną“, – kalbėjo G. Kručinskas.

Įtariamoji smurtavusį prieš savo mažametį vaiką spėjo, kad kvietimai į teismą jų nepasiekė dėl paties teismo kaltės. Verta pažymėti, apie teismo posėdžio laiką žurnalistai buvo informuoti dar gruodžio pradžioje. Moteris taip pat teigė, kad jau žino kito posėdžio laiką ir tikrai nuvyks, nes nori, kad kuo greičiau viskas išsispręstų.

„Neseniai mums paskambino ir pasakė, kad lyg nespėjo tų kvietimų išsiųsti – labai užsiėmę, daug dirba. Dabar skambino vyrui, kad lyg tai per paštininką siuntė. Mes nieko negavome. Dabar mums pasakė tikslų laiką, dieną, kur atvykti, atsiųs per paštininką ir dar lyg pareigūnas turėtų atvykti. Matyt, kažką tiesiog praleido, nežinau“, – kalbėjo E. Kručinskienė.

Kručinskams atstovaujantis advokatas Saulius Dambrauskas taip pat metė akmenį į teismo pusę. Pasak vyro, pats teismas tinkamai neinformavo apie posėdį, pasidavė prokuroro spaudimui ir pasižymi nepagarbiu požiūriu kaltinamosios atžvilgiu.

„Mes kvietimo negavome, mums advokatams šaukimas į teismą yra šventas dalykas. Viskas prasideda nuo nekaltumo prezumpcijos, teisiamas žmogus pirmiausia yra nekaltas, kol neįrodyta teisme. Pagarba prasideda nuo teismo pagarbos tam žmogui. Apie tai, kad šiandien turėjo vykti posėdis, aš žinojau, nes pasiteiravau švenčių metu, tačiau mes, advokatai, turime tam tikrą užimtumą, turime paskirtas bylas prieš 2-3 mėnesius. Pirmiausia, turi būti laiku pranešta, mano kolegė buvo išvykusi į Australiją švenčių laikotarpiu.

Mes šaukimų negavome, nors vienam būtų pranešta, būtų sužinoję visi. Tai yra nepagarba teisiamai šaliai, nežinau, gal teismas tiesiog neapsižiūrėjo. O kad nutarta atvesdinti kaltinamąją, tai yra tiesiog pasidavimas prokuroro spaudimui. Reikia laiku ir tinkamai pranešti, nes šalis turi teisę pasiruošti bylai, posėdžiui. Man tai pirmą kartą taip atsitiko, kad būtų nepranešta apie pradėtą bylą. Tai yra teismo klaida, suprantu, tarpušvenčiu. Dabar žinome, suderinome datas, posėdyje dalyvausime, kas bebūtų“, – žurnalistams sakė S. Dambrauskas.

Kitas posėdis byloje numatytas vasario 6 dieną.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA