Į šiaurę su nameliu ant ratų keliaujantis lenkas Kaune susidūrė su dideliais sunkumais | Kas vyksta Kaune

Į šiaurę su nameliu ant ratų keliaujantis lenkas Kaune susidūrė su dideliais sunkumais

Skaitytojo nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ redakciją ketvirtadienio vakarą pasiekė vaizdai, kuriuose – neįprastą namelį Birštono gatve tempiantis vyras. Pasirodo, kad tai – žinomas ultramaratonininkas iš Lenkijos Piotr Kuryło, prieš kelias dienas leidęsis į ambicingą kelionę. Tiesa, sportininkas susidūrė su netikėtomis kliūtimis, dėl kurių užsibuvo Kaune.

Skaitytojų portalui „Kas vyksta Kaune“ atsiųstoje nuotraukoje matyti vyras, pasidabinęs ryškiaspalve liemene su užrašu „Polska“. Per juosmenį jis prisikabinęs eskimų iglu primenantį namelį, išmargintą skiriamaisiais ženklais, rėmėjų plakatais bei kelionės idėją atspindinčiais atvaizdais. Ant viršaus – maršrutą ir atstumą nurodantis „Suwałki Nordkapp 2500 km“.

P. Kuryło suplanuotas maršrutas / P. Kuryło „Facebook“ paskyros nuotr.

Kaip rašo Lenkijos žiniasklaida, P. Kuryło išvyko iš Suvalkuose esančios Marijos Konopnickos aikštės Naujųjų metų vakarą, gruodžio 31 d., ir iki vasario pabaigos ketina pasiekti Norvegijos Finmarko apygardoje esantį Nordkapą, laikomą šiauriausiu žemyninės Europos tašku. Šiuo žygiu vyras siekia atkreipti dėmesį į oro taršą ir klimato atšilimą.

Į kelią 46-erių maratonininkas pasiėmė paties sukonstruotą iglu, kur sukrovė maisto atsargas bei kitus reikmenis, namelyje planavo ir miegoti. Visgi pakrovus apie 140 kg sveriančio iglu jungtis su priekyje lengvesniam manevravimui sumontuotu dviračio ratu sulūžo pasiekus Kauno apylinkes, o nedideli namelio ratai pradėjo klimpti gausiai iškritusiame sniege.

Lūžus iglu jungčiai, vyras nusprendė kelionę tęsti dviračiu / P. Kuryło „Facebook“ paskyros nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Nors snieginguose kelionės etapuose P. Kuryło ketino ant iglu sumontuoti slides, paaiškėjo, kad tęsti kelionę su savadarbe „priekaba“ nebeįmanoma. Kaip ilgų distancijų pramuštgalvis dalijosi savo „Facebook“ paskyroje, ketvirtadienį iš Lenkijos buvo atgabentas dviratis – susikrovęs mantą ir sėdęs ant šios transporto priemonės, penktadienį vyras paliko Kauną – nuo šiol nakvoti jam teks palapinėje.

Sportininkas palieka Kauną / P. Kuryło „Facebook“ paskyros nuotr.

P. Kuryło suplanuotas apie 2500 kilometrų maršrutas vingiuoja per Lietuvą, Latviją, Rusiją ir Norvegiją bei kerta šiaurės poliaratį. Pasiekęs Nordkapą, sportininkas namo grįš automobiliu.

Didžiausias lenko žygis – 2010-2011 m. bėgimas aplink pasaulį / R. Koszowski nuotr.

Lenkijos ultramaratoninikas keturis kartus dalyvavo 246 km bėgime iš Atėnų į Spartą, savo kojomis yra išraižęs visą Europą, o 2010 m. pasaulį nustebino bėgimu aplink Žemės rutulį, kuris truko beveik metus. 2012-aisiais P. Kuryło baidare prieš srovę perplaukė visą Vyslą, 2013 m. dviračiu nuvažiavo 15 tūkst. km iš Lisabonos iki Vladivostoko, o 2014 m. nubėgo 2 tūkst. km iš Augustovo iki Vatikano.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA