V. Matijošaitis atviriau prabilo apie dvejones dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose | Kas vyksta Kaune

V. Matijošaitis atviriau prabilo apie dvejones dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose

Visvaldas Matijošaitis / R. Tenio nuotr.

Portalo Delfi laidoje „Dėmesio centre“ Kauno meras Visvaldas Matijošaitis užminė mįslę ne tik kauniečiams, bet ir visai šaliai. Pokalbyje jis prabilo apie dvejones dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose.

Žurnalisto Edmundo Jakilaičio kalbintas politikas neneigė svarstąs ir netgi sulaukiantis raginimų kandidatuoti į šalies vadovo vietą. Tiesa, jie esą įvairiapusiai – vieni skatina dalyvauti, kiti – nedalyvauti.

V. Matijošaitis teigė, jog kol kas negali atsakyti, nuo ko priklausys sprendimas. Tačiau neneigė, kad vienas iš galimų veiksnių galinčių jį lemti – rezultatai savivaldos rinkimuose

„Nepasakysiu, ar teigiamas, ar neigiamas rezultatas padėtų. Bet turiu matyti, kurie žmonės pateks, ką jie sugebės padaryti, tada ir pats spręsiu, ką toliau darysiu“, – slėpiningai kalbėjo politikas.

Tęsdamas pokalbį laidoje „Dėmesio centre“ E. Jakilaitis prisiminė ir prieš daugiau nei metus V. Matijošaičio pasakytą dviprasmiškai nuskambėjusią frazę. Kai žurnalistui užsiminus apie tai, jog dabartinis Kauno meras, atsižvelgiant į apklausų duomenis, yra minimas tarp realiausių kandidatų užimti prezidento postą šis atsakė: „Nes myliu Kauną, bet myliu ir Lietuvą“.

Tačiau atsakymą dėl apsisprendimo pastaruoju klausimu politikas tąkart žadėjo pateikti prieš savivaldos rinkimus. O atėjus jiems, V. Matijošaitis sprendimo vis dar nepateikia atitolindamas datą – po savivaldos rinkimų.

Apie dabartinio Kauno mero šansus prezidento rinkimuose nuomonę išsakė ir Lietuvos ryto“ politikos apžvalgininkas Vytautas Bruveris bei bendrovės „Vilmorus“ vadovas, sociologas Vladas Gaidys.

V. Bruveris neatmetė spėlionių, jog tarp V. Matijošaičio ir premjero Sauliaus Skvernelio bei valstiečių galimai esti susitarimas, nes galbūt Kauno meras parėmė premjero S. Skvernelio kandidatūrą į prezidentus, ar gal apskritai bet kokio valstiečių kandidato, o pats už tai galbūt galėtų pretenduoti to kandidato sėkmės atveju į premjero postą, – tikėtinus scenarijus svarstė politikos apžvalgininkas.

Tai, ką mes matuojame – reitingas žmogaus, kuris neužsiangažavęs būti prezidentu. Jei jis užsiangažuotų, pasakytų, tada būtų galima vertinti, ar tas reitingas stiprus. Šiuo metu jis ketvirtoje vietoje, bet tai yra reitingas žmogaus, kuris nepasisakęs kaip kandidatas į prezidentus. Ar labai tvirtas jo reitingas – tą pamatytume kiek vėliau“, – pridūrė V. Gaidys.

Atsakydamas į V. Bruverio spėjimą dėl galimo susitarimo su premjeru S. Skverneliu, V. Matijošaitis suskubo paneigti politikos apžvalgininko išsakytą nuomonę.

„Tikrai su niekuo nesu sutaręs. Bendrauju su valstiečiais kaip viena iš valdančiųjų partijų. Su Sauliumi Skverneliu bendrauju kaip su premjeru, su Ramūnu – kaip su jų partijos lyderiu, nes esu Kauno meras ir rūpinuosi miestu. Iš tiesų tai yra premjeras, kuris per mano buvimą mero poste yra antras premjeras, prieš tai buvo Butkevičius. Tai Skvernelis yra vienintelis ir pirmas premjeras, iš kurio kaip meras jaučiu paramą miestui“, – laidoje kalbėjo Kauno meras.

„Kaip jūs suprantate valstiečių lyderio Ramūno Karbauskio kalbas, kad jūs galėtumėte būti puikus Ministras Pirmininkas?“, – pasiteiravo E. Jakilaitis.

„Vertinu paprastai, nes gal jie iš tiesų planuoja, kad Skvernelis bus prezidentas, vakancija atsiranda, aš, kaip žmogus iš verslo, turiu vadybinių gebėjimų. Nežinau, kaip jie vertina mane, gal už tai taip ir mini“, – svarstė V. Matijošaitis ir pridūrė, jog į kalbas pastarąja tema neteko leistis, o juolab iš anksto susitarti.

Paklaustas, ar įmanoma surengti normalią rinkimų kampaniją turint tiek mažai laiko, kai kiti jau pasiskelbė rugsėjo mėnesį, politikas sakė: „Niekada nebandžiau, būtų proga pabandyti. Bet aš nepasakiau, kad aš tai darysiu. Antra, jei darysiu, tada pasakysiu, ar pajėgiu, ar ne. Manau, neįmanomo nieko nėra. Tik noro reikia, ir viską gali padaryti“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA