Paaiškėjo, kam bus skirta Žaliakalnyje įrenginėjama čiuožykla po atviru dangumi | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, kam bus skirta Žaliakalnyje įrenginėjama čiuožykla po atviru dangumi

BERTA BANYTĖ 2019/01/04 14:33
R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį portale „Kas vyksta Kaune“ paskelbta žinia apie Žaliakalnyje, prie Kauno ledo arenos, statomą čiuožyklą po atviru dangumi užminė mįslę, kokioms reikmėms naujoji erdvė bus skirta, kitaip tariant, kas joje galės čiuožti? Atsakymas nudžiugins ne tik sportininkus, bet ir minėtą žiemos pramogą vertinančius kauniečius.

Pasak Kauno miesto vicemero Andriaus Palionio,  uždarius čiuožyklą prekybos centre „Akropolis“, miestas nusprendė įrengti papildomą aikštelę žiemos pramogų išsiilgusiems kauniečiams.

Tačiau čiuožykla, šiuo metu „dygstanti“ prie Kauno ledo arenos esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, Aušros gatvėje, bus skirta ne tik miestiečių pramogoms, bet ir žiemos sporto mokyklos auklėtiniams, kurie dėl sparčiai populiarėjančio žiemos sporto esą ne visada sutelpa ledo arenoje, pridūrė politikas.

Kauno žiemos sporto mokyklos „Baltų ainiai“, atsakingos už šio projekto įgyvendinimą, direktorė Laimutė Krauzienė portalui „Kas vyksta Kaune“ užsiminė, jog vienu metu mobiliojoje čiuožykloje galės čiuožti apie 50-70 žmonių. Kaip jau minėta, čia lankytis galės ne tik miesto gyventojai, bet ir treniruotis sportininkai.

„Labai daug vaikų, norinčių profesionaliai čiuožti. Tad pagrindinis mūsų mokyklos tikslas – tenkinti dailiojo čiuožimo ir ledo ritulio sportininkų bei trenerių poreikius. Tikimės, kad tuomet, kai pritrūksime vietos sporto mokykloje, vaikus galėsime treniruoti šioje čiuožykloje. O laisvu nuo minėtų treniruočių laiku, pramogauti čia kviesime ir kauniečius“, – sakė pašnekovė.

Paklaustas apie žiemiškos pramogos kainas, A. Palionis sakė, jog valandos trukmės čiuožimo seansas kainuos 2 eurus, pačiūžų nuoma lankytojams atsieis 1,5 euro. O tikslūs masinių čiuožimo seansų grafikai bus skelbiami Kauno ledo arenos interneto svetainėje.

Paruošiamieji čiuožyklos įrengimo darbai minėtoje vietoje prasidėjo gruodžio mėnesį. Tikimasi, jog pirmasis veiksmas čia startuos sausio viduryje ir džiugins, kol leis oro sąlygos. A. Palionio teigimu, čiuožykla galės veikti ir prie teigiamos temperatūros. Numatyta ją dengti tentu, bet tai esą nebus šildomas objektas.

„Kaunui tokios čiuožyklos reikia ne vienos, nes ne tik besitreniruojančių sportininkų, bet ir laisvalaikį leidžiančių miesto gyventojų poreikis čiuožti yra itin didelis. Atsižvelgiant į pastarąjį faktą, manau, jog netgi miegamuosiuose mikrorajonuose taip pat pasitarnautų panašios čiuožyklos. Vien Kauno ledo arena nepajėgi priimti visų norinčiųjų, todėl kauniečiams, mėgstantiems pasinerti į šią žiemos pramogą, lieka tik maža dalis galimo tam skirti laiko“, – atviravo L. Krauzienė.

Kauno žiemos sporto mokyklos „Baltų ainiai“ direktorė pridūrė, jog visi sportininkai nekantriai laukia žadėtosios naujosios ledo arenos atsiradimo. „Šiuo metu vyksta sporto bazės renovacija ir aikštelės statyba – tai įtemptas laikas, todėl tikėjomės, kad išgirsime apie naujos ledo arenos Kaune statybų pradžią, tačiau kol kas šiuo klausimu nieko negirdėti“, – sakė moteris.

Naujoji ledo arena, kurioje vyktų ir varžybos, neabejoja ji, pritrauktų žmones ir populiarintų skirtingas žiemos sporto rūšis.

Mobilios čiuožyklos Žaliakalnyje, kurios bendrasis plotas sieks 30 metrų ilgį ir 18 metrų plotį, įrengimas kainuos 89 tūkst. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA