D. Šakalienės grasinimų istorija pasistūmėjo į priekį – įtarimai įteikti keliolikai asmenų | Kas vyksta Kaune

D. Šakalienės grasinimų istorija pasistūmėjo į priekį – įtarimai įteikti keliolikai asmenų

BNS 2019/01/04 18:01
DELFI nuotr.

Po visuomenę sukrėtusių vaikų atėmimų istorijų, Seimo narei Dovilei Šakalienei prasidėjo neramios dienos, ji sulaukė grasinimų. Teisėsauga tyrime dėl šmeižto ir grasinimų Socialdemokratų partijos frakcijos atstovei pateikė įtarimus keliolikai asmenų.

Kaip skelbia „Lietuvos ryto“ televizija, Generalinė prokuratūra raštu informavo, kad buvo nustatyti įtariamieji, atliktos kratos, paimta bylai reikšmingų daiktų, o įtarimai pateikti keliolikai asmenų.

„Kai kurie asmenys, įkėlę žinutes į socialinį tinklą, yra nustatyti, toliau vyksta tyrimas, jų bus nustatyta dar daugiau“, – BNS sakė Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis.

Kriminalinės policijos vadovas taip pat teigė, kad šiuo metu atsisakyta pradžioje taikytos intensyvesnės D. Šakalienės apsaugos nustačius, jog šiuo metu jai realių grėsmių nekyla, ir apsiribota pasyvia apsauga, t. y. būtų operatyviai reaguojama į parlamentarės skambučius.

Tyrimą vykdo Vilniaus apskrities policija.

Pasak policijos atstovų, įtariamieji yra iš įvairių Lietuvos miestų, įtarimai jiems kvalifikuojami ir dėl šmeižto, ir dėl grasinimų.

Teisėsauga tyrimą pradėjo lapkričio viduryje gavusi grupės Seimo narių kreipimąsi. Tuomet grupė parlamentarų nurodė, kad žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose kelias savaites buvo skelbiami komentarai ir iliustracijos, nukreipti prieš D. Šakalienę, taip pat buvo tiesiogiai grasinama ją nužudyti, skelbiama D. Šakalienę šmeižianti informacija, kad ji pasinaudodama savo Seimo narės įgaliojimais grobia vaikus bei pelnosi iš prekybos jais.

Anot kreipimosi į prokuratūrą autorių, socialiniame tinkle „Facebook“ platintas fotomontažas, kur D. Šakalienė vaizduojama vilkinti aprangą su nacistinės Vokietijos simbolika bei šalia matomas mergaitės siluetas, viename portale publikuota jos nuotrauka su taikiniu ant kaktos.

D. Šakalienė dar 2017-aisiais, po tragiškos istorijos, kai šeimoje Kėdainiuose buvo nužudytas ketverių metų berniukas, inicijavo vaiko teisių apsaugos sistemos reformą. Grasinimų politikė sulaukė po pasisakymų dar vienoje rezonanso sulaukusioje istorijoje, kai tarnybos, gavusios pranešimų apie smurtą, nusprendė paimti vaikus iš kauniečių Kručinskų šeimos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA