A. Tapinas kreipėsi į Ministrą Pirmininką – reikalauja atsiprašymo ir tiesos | Kas vyksta Kaune

A. Tapinas kreipėsi į Ministrą Pirmininką – reikalauja atsiprašymo ir tiesos

DELFI nuotr.

Ketvirtadienio vakarą žurnalistas Andrius Tapinas viešai kreipėsi į LR Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį. Pranešime visuomenininkas reikalauja paneigti jo orumą ir garbę žeminančias mintis ir atsiprašyti, kitaip imsis teisinių priemonių.

Sausio 03 d., kiek po 19 val., socialiniuose tinkluose pasirodė A. Tapino kreipimasis į S. Skvernelį. Jame žurnalistas teigia, kad premjeras paskleidė tikrovės neatitinkančia informaciją, kuri žemina visuomenininko garbę ir orumą. A. Tapinas reikalauja, kad LR Ministras Pirmininkas per 14 dienų nuo šio kreipimosi viešai jo atsiprašytų ir paneigtų savo ankstesnius žodžius.

„Jūs, Sauliau Skverneli, mane apkaltinote užsiimant ne žurnalistika, o politine veikla, susijusia su švietimo darbuotojų mitingo ir protesto akcijos organizavimu ir siekiu pakeisti šalyje teisėtai išrinktą valdžią.

Iki šios dienos jūs nepateikėte nė vieno tai įrodančio fakto. Nė vieno“, – rašė žurnalistas.

„Atsižvelgiant į tai, kad apie mane paskleidėte tikrovės neatitinkančią, mano garbę ir orumą žeminančią informaciją ir sąmoningai siekėte mane apšmeižti reikalauju per 14 dienų po šio reikalavimo pateikimo viešai LR Vyriausybės interneto svetainėje www.lrv.lt ir LR Seimo interneto svetainėje www.lrs.lt (pirmuose puslapiuose) paskelbti tokio turinio paneigimą bei atsiprašymą:

„Aš, Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, 2018 metų gruodžio 6 dieną Seimo Liberalų frakcijos posėdyje paskelbiau tikrovės neatitinkančią, žurnalisto Andriaus Tapino garbę ir orumą žeminančią informaciją: „(Dabar, kas vyks sekmadienį, nesuprantu kodėl mitingas kažkoks ar ten akcija, bet organizuoja ne profsąjungos, organizuoja ponas Tapinas, kuris dabar tampa politiku, nebe žurnalistu. Profesinės sąjungos yra įtrauktos į politiką. Tiesiog, jeigu tokio chaoso tikslas yra pakeisti šalyje teisėtai išrinktą valdžią, tai tą tikslą reikėtų ir įvardinti“.

Neturiu duomenų, kad ponas Andrius Tapinas turėjo tikslą savo veiksmais pakeisti šalyje teisėtai išrinktą valdžią.
Neturiu duomenų, kad ponas Andrius Tapinas vykdo politinę veiklą
Neturiu duomenų, kad ponas Andrius Tapinas buvo gruodžio 9 dienos protesto mitingo organizatorius.

Atsiprašau gerbiamo žurnalisto Andriaus Tapino už šias mano prasimanytas ir, siekiant mano asmeninių politinių tikslų, metant niekuo nepagrįstus kaltinimus ir nepaisant dialogo demokratijos principų, paskelbtas žinias, kuriomis siekiau sumenkinti, paniekinti, pažeminti ir pakirsti pasitikėjimą juo, neva jis padarė sunkų ar labai sunkų nusikaltimą.“.

Šis reikalavimas sausio 4 dieną bus užregistruotas LR Vyriausybės kanceliarijoje“, – savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė žurnalistas.

Laukia pasekmės

Visuomenininkas A. Tapinas viešai išdėstė ir tolimesnius veiksmus. Jei per 14 dienų premjeras neįgyvendins žurnalisto reikalavimų, pastarasis kreipsis į teismą.

„Nepaskelbus aukščiau nurodyto paneigimo ir atsiprašymo, būsiu priverstas kreiptis į LR generalinį prokurorą dėl ikiteisminio tyrimo pagal Baudžiamojo kodekso 154 str. 1 dalį ir/ar 2 dalį (Šmeižimas) pradėjimo bei į teismą (Civlinio Kodekso 2.24 straipsnis) dėl tikrovės neatitinkančių, mano garbę ir orumą žeminančių žinių paskleidimo bei Konstitucijos 33 straipsnio 2 dalies pažeidimo dėl persekiojimo už kritiką.

Vadovaujantis LR valstybės politikos elgesio kodeksu turiu teisę kreiptis dėl valstybės politiko galimai padaryto šiame kodekse nustatytų valstybės politikų elgesio principų pažeidimo į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją“, – tolimesnę eigą nusakė A. Tapinas.

Pasak žurnalisto, jis šį kreipimąsi parašė ne tik dėl savęs. „ Noriu gyventi valstybėje, kurios kiekvienas pilietis neturėtų jausti nerimo, kad aukštas pareigas ir milžinišką įtaką turintis renkamas pareigūnas gali bet kurią akimirką nuspręsti sunaikinti jo reputaciją ir daugelio metų įdirbį“.

Viešus reikalavimus A. Tapinas paskelbė ne tik savo „Facebook“ paskyroje, bet ir „Laisvės TV“, „Delfi“ portale.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA