12 įsimintiniausių 2018-ųjų Kauno miesto įvykių: kuris taps svarbiausiu? | Kas vyksta Kaune

12 įsimintiniausių 2018-ųjų Kauno miesto įvykių: kuris taps svarbiausiu?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Praėję metai Kaunui pažėrė gausybę reikšmingų įvykių, o „Kas vyksta Kaune“ – galimybę apie juos pranešti kauniečiams. Įsibėgėjus portalo organizuojamiems Metų skaitytojų, crazy, verslo ir kultūros naujienų rinkimams, siūlome prisiminti 12 bene svarbiausių 2018-ųjų miesto įvykių ir šios kategorijos naujienų.

Metų pradžioje paskelbta, kad bus tęsiama 2015-siais startavusi Paveldotvarkos programa, pagal kurią Kaune stovinčių saugomų pastatų savininkai gali gauti kompensaciją už objektų fasado sutvarkymą.

Du reikšmingi vėsuma dvelkiantys įvykiai į Kauno ir „Kas vyksta Kaune“ metraščius gulė pirmaisiais pavasario mėnesiais. Kovo viduryje pranešta, kad rekonstruojant Kauno „Akropolį“ čia nebeliks „Akropolio ledo“, o besibaigiant balandžiui paaiškėjo, kad tokios paslaugos trūkumas bus sprendžiamas šalia „Girstučio“ komplekso statant naują ledo areną.

Vasarai įpusėjus, prie Kauno pilies atidengtas Vilniuje vietos neradęs, daug diskusijų kėlęs „Laisvės karys“. Vasaros pabaigoje oficialiai atidaryti rekonstruoti Dainavos ir Kalniečių parkai, o rugsėjo 3 d. duris atvėrė pirmoji po nepriklausomybės atgavimo Kaune pastatyta nauja mokykla.

Ko gero, džiugiausias, visus Lietuvos žmones vienijęs rugsėjo įvykis buvo popiežiaus Pranciškaus vizitas. Santakos parke mišias laikęs Šventasis Tėvas Kaune praleido daugiau nei pusdienį, o „Kas vyksta Kaune“ visą istorinį apsilankymą transliavo tiesiogiai.

Spalis kauniečiams svarbių žinių itin nepašykštėjo. Spalio 5-ąją, tebevykstant futbolo varžyboms, pradėtas ardyti S. Dariaus ir S. Girėno stadionas, kurio rekonstrukciją planuojama baigti 2020 m. pavasarį. Vos už kelių dienų pranešta apie ambicingą pietinio Lampėdžių paplūdimio ir jo prieigų sutvarkymo projektą.

Spalio 17 d. paaiškėjo, kad Nemuno saloje greta „Žalgirio“ arenos ketinama statyti modernų 50 m ilgio baseiną, o jau kitą dieną laikinąją sostinę aplankė retas stebuklas – Kauno klinikose pasaulį išvydo ketvertukas – jauna šeima susilaukė trijų sūnų ir dukters.

Galiausiai, gruodžio 1-ąją Rotušės aikštėje sušvito Kauno kalėdinė eglutė, kurią šiemet vėl kūrė šiam darbui tikrai nesvetima menininkė Jolanta Šmidtienė. DELFI rengtuose rinkimuose Kauno žaliaskarė, beje, pripažinta gražiausia Lietuvos didmiesčių egle.

Svarbiausių 2018-ųjų Metų miesto naujienų penketuką, drauge su partneriais VšĮ „Kaunas IN“, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmais, Kauno kultūros centru ir KEKS2022 komanda renka portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija. Primename, kad portale vis dar galite balsuoti už 2018-ųjų Metų skaitytojų ir Metų crazy naujienas, paskelbti ir pretendentai į pagrindines Metų verslo bei Metų kultūros naujienas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA