Daliai senjorų Kaune ir rajone pensijas į namus pristatys nauji pensijų nešiotojai | Kas vyksta Kaune

Daliai senjorų Kaune ir rajone pensijas į namus pristatys nauji pensijų nešiotojai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo sausio Kauno miesto ir rajono savivaldybėse senjorams, pensiją gaunantiems į namus, ją pristatys nebe Lietuvos paštas, o bendrovės „Bastaras“ darbuotojai, skelbiama „Sodros“ pranešime spaudai.

Ši bendrovė nugalėjo „Sodros“ skelbtuose viešųjų pirkimų konkursuose nešioti pensijas į namus artimiausius trejus metus. „Bastaras“ jau pristato pensijas į namus Klaipėdos, Alytaus senjorams. Bendrovei Lietuvos bankas yra suteikęs mokėjimo įstaigos licenciją ir prižiūri jos veiklą.

„Suprantame, kad pensijų pristatymas į namus yra itin jautri sritis – pensijos gavėjui svarbu pažinoti ir pasitikėti žmogumi, kurį įsileidžia į namus. Bendrovės darbuotojai sausį turės prisistatyti pensijų gavėjams, parodyti darbuotojo pažymėjimą, susipažinti. Šios įmonės patirtimi neabejojame“, – sako laikinasis „Sodros“ vadovas Ježy Miskis.

Planuojama, kad sausį pensijos bus atnešamos tuo pačiu grafiku, kaip ir gruodį. Pensijos turės būti pristatytos nuo mėnesio 10 iki 26 dienos.

Pensijos pristatymas kaip buvo, taip ir liks nemokamas. Pensijas atnešę darbuotojai nesiūlys jokių kitų paslaugų – tik atneš pinigus. Jie neprašys nei apmokėti kokių nors sąskaitų, nei suskaičiuoti santaupų, nei užpildyti kokių nors kitų dokumentų – tik pasirašyti Išmokų išmokėjimo kvitą.

Jeigu senjorams ar jų artimiesiems kiltų abejonių dėl pensiją pristatančio asmens ar norėtų daugiau apie tai sužinoti ir įsitikinti, kad pas atėjo tos įmonės darbuotojas, kuris turėjo ateiti, galite paskambinti „Sodrai“ telefonu 8 5 250 0883 ar 1883 arba susisiekti su pensijas pristatančia bendrove „Bastaras“ telefonu: 8 677 12389.
Jeigu gyventojas, turi teisę gauti pensiją į namus, tačiau yra pasirinkęs ją atsiimti pašto skyriuje, tai ir toliau galės pensiją atsiimti Lietuvos pašte.

Tačiau jeigu pensija pristatoma į namus, jos tuo pačiu atsiimti pašte nebus galimybės. Tokiu atveju „Sodra“ klientams, turintiems teisę gauti pensiją į namus, bet norintiems ją atsiimti pašte, pataria pakeisti pensijos pristatymo būdą – pasirinkti pensijos išmokėjimą pašto skyriuje. Mokėjimo būdą tokie klientai gali pakeisti atvykę į artimiausią „Sodros“ skyrių arba per asmeninę „Sodros“ paskyrą gyventojui, taip pat pateikę prašymą Lietuvos pašte.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA