D.Grybauskaitė su naujųjų sveikinimu siunčia rimtą perspėjimą dėl 2019-ųjų | Kas vyksta Kaune

D.Grybauskaitė su naujųjų sveikinimu siunčia rimtą perspėjimą dėl 2019-ųjų

BNS 2019/01/01 09:56
D. Grybauskaitė / DELFI nuotr.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė perspėjo, kad 2019 metais šaliai pavojų gali sukelti „karingas neraštingumas ir agresyvus populizmas“.

Kadenciją baigianti valstybės vadovė tradiciniame naujųjų metų sveikinime sakė, kad šiemet Lietuvos laukia daugybė iššūkių „ir tarptautinėje arenoje, ir šalies viduje“.

„Kitais metais laukia daugybė iššūkių. Ir tarptautinėje arenoje, ir šalies viduje. Viską įveiksime, jeigu neleisime įsigalėti karingam neraštingumui ir agresyviam populizmui“, – sakė D. Grybauskaitė.

„Saugokime laisvą Lietuvą bei mūsų žmonių teises ir laisves. Ginkime jas ir nieko nebijokime – pasitikėkime savimi!“, – pridūrė prezidentė.

Konkrečių įvykių ar politikų D. Grybauskaitė sveikinime neminėjo. 2019 metais Lietuvoje vyks prezidento, savivaldos ir Europos Parlamento rinkimai. D. Grybauskaitės įpėdinį Lietuvos gyventojai rinks gegužės mėnesį.

Prezidentės teigimu, 2018-ieji buvo Lietuvai istoriniai metai, parodė, kiek šalys pasaulyje turi „draugų, kurie mus lankė, sveikino ir kartu su mumis garsino Lietuvos vardą“.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis savo ruožtu sveikinime pasiuntė optimistinę žinią, kad 2019 metus Lietuva pasitinka saugesnė ir ekonomiškai tvirtesnė.

„Mūsų šalis stiprėja, ekonomika auga, žmonės jaučiasi saugesni. Tikiu, kad tuo keliu eisime ir kitais metais. Kurkime šeimas, auginkime vaikus, dirbkime ir uždirbkime. Kartu statykime valstybę, kurioje būtų gera visiems“, – sakė ministras pirmininkas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA