Skyrybos su degtine: misija įmanoma | Kas vyksta Kaune

Skyrybos su degtine: misija įmanoma

R. Tenio nuotr.

Viena kauniečių šeima aštuonerių metų moksleivį iš gimtadienio parsivežė įkaušusį. Paaiškėjo – močiutė gimtadienio dalyvius pavaišino sidru, būdama tvirtai įsitikinusi, kad tai yra limonadas.

Kai tokio „limonado“ paragavusiems vaikams užaugs ūsai, tikėtina, jog kai kurie juos merks į alaus bokalus. O paskui užsinorės ko nors stipresnio. Ir vėl bus guldomos girtos galvos į baltas lietuviškas mišraines. Ir taip iš kartos į kartą suksis paveldo rutinos ratas.

Sidrą vaikams į stiklines pilsčiusią močiutę kai kurie tėvai barė. Paaiškėjo, kad senjorė pati nežinojo, jog galvelė jai yra susisukusi. Bet ne nuo alkoholio, o nuo išmaniųjų produktų įvairovės.

Ji, pavyzdžiui, nežinojo, kad limonadas gali būti alkoholinis. Kaip ir nežinojo to, kad yra nealkoholinio vyno. Ji jau nebesistebėtų, jei kas nors pasakytų, kad yra ir nealkoholinės degtinės, vaikiško viskio ar dar kokių nors išmaniųjų produktų.

Nors kai kam sunku patikėti, bet vis dar esti kompanijų, kuriose į alkoholio nevartojantį dalyvį iki šiol žiūrima kaip į invazinę rūšį. Ir nors žmogelis labai aiškiai pasako „ačiū, negeriu“, tačiau tai kompanijai nieko nereiškia. „Kaip tai negeri?“ „Bent po čierkutę.“ „Neapsimesk šlanga.“ „Gal tu manęs negerbi?“ Ir panašiai. Nekalbant apie tokius užstalės tautosakos perlus kaip „išgerk stiklelįįį… ir parodyk dugnelįįį…“

Kaip žinoma, išgėrus degtinės net drebas apima. „Fui, kokia bjaurybė“, – sako moteriškės. Bet paskui vėl išgeria. Ir taip daug kartų. Esame seniai susižiedavę su degtine ir sunku nutraukti stiprų ryšį. Čia kaip su skyrybomis – gyveni kartu, vienas kito kone nekenti, bet išsiskirti vengi. Neryžtingai svarstai: išsaugosiu tą ryšį, nors ir koks apgailėtinas ir varginantis jis yra. Laimės su degtine nebus, tačiau bent jau turėsiu paguodos ir linksmybės akimirkų. O tada vėl liejasi degtinė ir vėl – veidu į baltą mišrainę…
Ar įmanomos skyrybos su degtine? Beveik visi jos mėgėjai puoselėja tokias viltis, bet ne visi ryžtasi drąsiam žingsniui. Naujų metų pradžia – tam puikiai tinkama proga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA