Užfiksavo kalėdines eglutes užsienio šalyse ir pasakė, ko trūksta Lietuvos miestams | Kas vyksta Kaune

Užfiksavo kalėdines eglutes užsienio šalyse ir pasakė, ko trūksta Lietuvos miestams

Soc. tinklo „Facebook“ nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Asmeniniame socialinio tinklo „Facebook“ profilyje moteris, šventiniu laikotarpiu viešėjusi svetur, užfiksavo ir pasidalijo pamatytų kalėdinių žaliaskarių vaizdais. Vieną ji nufotografavo kaimyniniame Taline, kitą Suomijos Rovaniemi miestelyje. „Labai jauku ir gražu. Ir kas čia, Lietuvoje, nutiko su kalėdinių eglių varžytuvėmis?“, – nuostabos neslėpė Aušra.

[galerija kiek=”12″]

Minėtame socialiniame tinkle, po savo įrašu, moteris paprašė ir draugų pasidalyti kitose šalyse jų nufotografuotais šventiniais medžiais.

Kalėdinė eglutė Lisabonoje / soc. tinklo „Facebook“ nuotr.

Pavyzdžių nestigo, išsirikiavo visa eilė: nuo žaliaskarės Lisabonoje, šiemet suspindusios Lietuvos vėliavos spalvų deriniu, bei turinčios įėjimą į eglutės vidų kaip Kaune, iki iš toli tviskančios žaliaskarės Dubajuje, ar siuviniais puoštos Mauricijuje.

Kalėdinė eglutė Dubajuje / soc. tinklo „Facebook“ nuotr.

Braitonas – miestas pietų Anglijoje taip pat nepagailėjo įdomių sprendimų – akį traukia šviečiančia, žvaigždžių motyvais puošta ir nerto burbulo formą primenančia šventine puošmena.

Šventinė puošmena pietų Anglijos mieste Braitone / soc. tinklo „Facebook“ nuotr.

O Tenerifėje žaliaskarė panaši į popierinę dekoraciją, su tarsi pridygsniuotais keliais spalvotais karoliukais bei girliandomis.

Kalėdinė eglutė Tenerifėje / soc. tinklo „Facebook“ nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistų kalbinta Aušra išdavė paslaptį, jog viešint Suomijoje jai pasirodė, kad suomiai lyginant su Lietuva gyvena labai prastai, nes kalėdinės dekoracijos visiškai minimalios. Būtent todėl esą ir kilo mintis parašyti minėtą įrašą socialiniame tinkle.

Kalėdinė eglutė Suomijos Rovaniemi miestelyje / soc. tinklo „Facebook“ nuotr.

„Norėtųsi, kad mūsų tautiečiai šiek tiek susivoktų prioritetuose, nes nepaisant kuklių puošmenų, visose šalyse jaučiasi kalėdinė nuotaika. Mugės, čiuožyklos, žmonių šurmulys. Man labai liūdna, kad mūsų išpuoštuose miestuose tuščia ir nyku. Tai gal pagaliau reikia nustoti investuoti į beprasmes lemputes ir pradėti investuoti į žmonių užimtumą ir bendruomeniškumą? Nesuprantu, kaip pamatėme tikrąją švenčių esmę?“, – retoriškai klausia moteris ir priduria, kad veikiausiai pastarasis klausimas turėtų būti užduotas miestų vadovams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA