Iš ugniagesių atminties neišdyla tragiškas sprogimas: griuvo butų sienos | Kas vyksta Kaune

Iš ugniagesių atminties neišdyla tragiškas sprogimas: griuvo butų sienos

R.Tenio nuotr.

Baigiantis metams ir artėjant Naujųjų pradžiai dažnu atveju išvykstama švęsti pas artimuosius, bičiulius ar kolegas. Tad kai kurie butai ar namai lieka tušti. Kaip apsaugoti savo būstą, kad šiame neįsipliekstų liepsnų židinys, naikinantis viską aplinkui, bei kokios galimos gaisrų priežastys portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai teiravosi ugniagesių.

Pasak  Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) Operacinio vadovavimo skyriaus specialisto Arnoldo Braziūno, šventiniu laikotarpiu – per šv. Kalėdas ir Naujuosius metus padaugėja iškvietimų, susijusių su gaisrais ir kitais panašaus pobūdžio nelaimingais įvykiais.

„Per šventes padaugėja gaisrinės pagalbos iškvietimų dėl prisvilusių maisto produktų, paliktų be priežiūros. Taip pat dėl kilusio gaisro nuo žvakių. Šventiniu periodu žmonės būna daugiau atsipalaidavę, todėl dažniau be priežiūros palieka įjungtus elektros įrenginius.  Pagrindinė su ugnimi susijusių nelaimių priežastis – išsiblaškymas“, – teigia jis.

A. Braziūnas prisimena siaubingą, žmogaus gyvybės pareikalavusį atvejį 2015 metų ankstų sausio 1 dienos rytą. „Minėtą datą, maždaug apie 6 val. ryto, priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovai gavo pranešimą, kuriame informuota, jog trečiajame daugiabučio aukšte esančiame bute, Domeikavoje, galimai, dėl neatsargaus elgesio su dujomis nuaidėjo sprogimas. Nelaimės metu kilus gaisrui, sugriuvo butus jungusios sienos. Teko evakuoti viso namo gyventojus. Į medikų rankas buvo perduotas buto savininkas, kuris nuo patirtų sužalojimų mirė ligoninėje“, – pasakoja pašnekovas.

Siekiant išvengti gaisrų namuose, PGV Operacinio vadovavimo skyriaus specialistas rekomenduoja nepalikti be priežiūros elektros įrenginių, degančių žvakių arba atviro ugnies šaltinio. „Raginu žmones būti atidesniems, nes nelaimė neatsižvelgia į tai, ar diena šventinė, ar ne“, – kalbėjo A. Braziūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA