Didžiausias Kauno miesto žiemos bėgimas subūrė entuziastus iš visos šalies | Kas vyksta Kaune

Didžiausias Kauno miesto žiemos bėgimas subūrė entuziastus iš visos šalies

Organizatorių nuotr.

Švenčių įkarštyje įvyko jubiliejinis – dešimtasis „Ąžuolyno bėgimas“. Naujametinis bėgimas dar kartą įrodė, jog net ir šaltuoju metų laiku kauniečiai ir miesto svečiai nesibaido aktyvių pramogų. Didžiausias Kauno miesto žiemos bėgimas subūrė beveik 700 dalyvių bei gausų būrį palaikymo komandų ir smalsuolių iš visos Lietuvos.

[galerija kiek=”8″]

Šventinis bėgimas buvo kiek kitoks. Pagrindinis organizatorių tikslas – sukurti atmosferą, kuri primintų apie prabėgusius metų iššūkius ir džiaugsmus bei įkvėptų artėjančių naujųjų 2019-ųjų metų tikslų įgyvendinimui. Gruodžio 29 d. surengtas ir ledus Kaune išjudinęs bėgimas pranoko tiek organizatorių, tiek dalyvių lūkesčius.

Greičiausieji trasas įveikė be vargo

Šį kartą žiemos bėgime susirinko dar daugiau kauniečių ir miesto svečių nei praėjusiais metais. Beveik 700 dalyvių startavo 3 km „Rido“, 6 km „Hummel“ ir 50 m. Nykštukų trasose. Didžiausiame sporto aistruolių susibūrime buvo galima sutikti nuo pačių mažiausiųjų su tėveliais iki senjorų.

Žiemos dargana neišgąsdino, daugiausiai dalyvių savo jėgas išmėgino ilgiausioje 6 km „Hummel“ trasoje. Tiek šioje, tiek 3 km „Rido“ trasose įnirtinga kova vyko tiek vyrų, tiek moterų gretose. 6 km „Hummel“ distancijos nugalėtojais tapo Justinas Beržanskis (18:04) ir Remalda Kergytė Dauskurdienė (20:48), 3 km nugalėtojais – Gytis Krivickas (9:04) ir Greta Karinauskaitė (10:30).

„Nuotaika tiesiog puiki. Šis, jubiliejinis, bėgimas mums iš tiesų yra labai svarbus. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie aktyvaus Kauno miesto kūrimo ir žmonių vienijimo. Šiandien buvo juntama šventinė atmosfera – visi puikiai nusiteikę, aplink skambėjo muzika ir žmonių juokas, nemaža dalis dalyvių pasipuošę šventiniais kostiumais. Tikra šventė. Apskritai „Ąžuolyno bėgimas“ kiekvieną kartą suburia vis daugiau žmonių. Dar smagiau, jog į jį atvyksta ne tik kauniečiai, bet ir sporto entuziastai iš visos Lietuvos“, – pirmaisiais įspūdžiais po renginio dalijosi S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktorius Giedrius Bielskus.

Dieną prieš bėgimą – apledėję Ąžuolyno takai

Sporto šventės organizatoriai pripažino, jog prieš bėgimą teko rimtai pasukti galvas, nes visas Ąžuolynas buvo ledinis. „Organizavome kalnus druskos ir smėlio. Visais būdais mėginome šią problemą išspręsti ir užtikrinti saugumą. Svarbiausia, jog viskas puikiai pavyko“, – džiaugsmo neslėpė viena iš renginio organizatorių Giedrė Bernotaitė pridurdama, jog tokių iššūkių neįmanoma išvengti – dažnai oras diktuoja savas sąlygas, tačiau svarbiausia operatyviai reaguoti į tai. Anot organizatorių, teigiamos emocijos renginio metu atperka visus iššūkius, kuriuos reikia įveikti.

„Geriausias jausmas – po renginio girdėti teigiamus atsiliepimus iš dalyvių. Smagu matyti ne kartą dalyvavusius ir naujus veidus, kuriems tokia patirtis galbūt net pirmoji. Dalyviai, jų nuotaika ir geras žodis mums labai svarbus. Net neabejoju, kad kitais metais vėl mėginsime sugalvoti kažką naujo, įdomaus ir netikėto, kad dalyviai vėl ir vėl norėtų pakartoti tokią dieną“, – atviravo G. Bernotaitė.

Šių metų „Naujametiniame Ąžuolyno bėgime“ įvairios veiklos, užsiėmimai ir pramogos pasitiko ne tik dalyvius, bet ir į bėgimą atlydėjusius artimuosius ir vaikus. Renginio organizatorių nuomone, šis sprendimas pasiteisino ir pritraukė dar daugiau žmonių. Anot jų, džiugu, nes kiekvienas žmogus prisideda prie šventinės atmosferos kūrimo.

Metų eigoje ir iššūkiai, ir džiaugsmas

S. Dariaus ir S. Girėno sporto centras pripažįsta, jog šie metai buvo iš tiesų labai spalvingi – netrūko iššūkių ir džiaugsmo, kuomet tie iššūkiai buvo įveikti. Anot sporto centro projektų koordinatorės G. Bernotaitės, daug veiklų sulaukė net didesnio susidomėjimo nei buvo galima tikėtis.

„Gali atrodyti, jog netradicinės sporto šakos nepritrauks daug entuziastų, bet tai netiesa. Vasaros metu organizuotos golfo ir riedučių treniruotės buvo puikus pavyzdys, tiek susidomėjimo net mes patys nesitikėjome. Norisi populiarinti ir kiek mažiau lietuviams artimas sporto šakas. Žinoma, visuomet džiaugsmą kelia ir grandioziniai renginiai, kurie suburia mases dalyvių – pavyzdžiui vasario mėnesį vykęs „Sporto iššūkis“ Kauno sporto halėje, vaikų futbolo turnyrai, „Ąžuolyno bėgimai“ ir, žinoma, nemokamos „Kaunas sportuoja“ treniruotės, kurios visus metus kauniečiams skiepija meilę sportui“, – su šypsena apie šių metų veiklas kalbėjo G. Bernotaitė.
S. Dariaus ir S. Girėno sporto centras primena, kad nemokamos „Kaunas sportuoja“ treniruotės vyks ir 2019-aisiais metais. Įvairių Kauno miesto sporto veiklų organizatoriai prasitarė, jog ir ateinančiais metais kauniečių laukia ne viena smagi ir aktyvi pramoga. Anot jų, norisi įgyvendinti idėją, kuri jau senokai kirba mintyse – jau ateinančiais metais Kaune suorganizuoti slidinėjimo varžybas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA