Amžinos meilės triumfas: kauniečiai atnaujino santuokos įžadus auksinių vestuvių ceremonijoje | Kas vyksta Kaune

Amžinos meilės triumfas: kauniečiai atnaujino santuokos įžadus auksinių vestuvių ceremonijoje

BERTA BANYTĖ 2018/12/29 09:33
R. Tenio nuotr.

Penktadienis Kauno rotušėje buvo paženklintas ypatingu įvykiu – čia amžiną meilę darkart vienas kitam prisiekė santuokoje jau 50 metų gyvenantys Stanislovas Igidijus ir Ona Rugieniai. Kauniečių pora, lydima šeimos narių, iškilmingoje ceremonijoje įtvirtino auksinės santuokos jubiliejų.

[galerija kiek=”4″]

Prieš penkiasdešimt metų, 1968-aisiais, Stanislovas Igidijus ir Ona lemtingąjį „taip“ ištarė paskutiniąją metų dieną – gruodžio 31. Šiemet, minėdami auksinių vestuvių sukaktį, jiedu taip pat pasirinko panašią dieną – gruodžio 28-ąją. Skirtumas tik tas, kad šįkart pora į didžiąją salę Kauno rotušėje įžengė apsupti šeimos, kurios sukūrimui pradžią davė abu.

Per laiką, nugyventą drauge, kauniečiams gimė sūnus ir duktė, o dabar jie gali didžiuotis turėdami keturis anūkus ir proanūkę. Paprašyti prisiminti, kur užsimezgė jų pirmosios pažinties kibirkštis, jaunatviškumu trykštantys sutuoktiniai portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė, kad lemtingas susitikimas tąkart įvyko draugės vestuvėse.

„Žmonai tuomet buvo 20 metų, o man 25-eri – pats laikas vestuvėms, o dar, kai likimas lėmė sutikti tokią gražią moterį…“, – šypteli Stanislovas Igidijus. Iš karto vienas kitam kritome į akį, pridūrė jie.

„Šiandien abu jaučiamės beveik kaip tada, prieš penkiasdešimt metų, tik amžiaus skaičius didesnis. Visą gyvenimą kartu žvelgėme vienoda kryptimi, tikriausiai toks mūsų laimingos santuokos receptas“, – džiaugiasi pašnekovai.

Stanislovui Igidijui ir Onai Rugieniams minint auksinės santuokos jubiliejų ceremoniją vedė Kauno rotušės ceremonmeisteris Kęstutis Ignatavičius. Iškilmių metu visa šeima pasirašė 50-ties metų vestuvių sukaktuvių akto dokumente, antspauduotame senoviniais Kauno miesto antspaudais.

Taip pat jaunavedžiams perskaitytas ir įteiktas mero Visvaldo Matijošaičio sveikinimo raštas. „Porai skambėjo „Ilgiausių metų“ ir penki įprasti „Valio!“ bei šeštasis „Valio!“ palinkint, kad jaunavedžiai atvyktų čia paminėti ir deimantinių vestuvių sukakties metinių.

„Svarbiausias paskutinysis momentas auksinių vestuvių jubiliejaus ceremonijoje – sutuoktiniai turi pabučiuoti vienas kitą taip gražiai ir ilgai kaip tuomet – prieš 50-mt metų bei apsimainyti aukso žiedais. Ir, žinoma, priimti susirinkusiųjų sveikinimus bei sustoti bendrai nuotraukai“, – pasakoja K. Ignatavičius.

Pasak jo, šiemet Kauno rotušėje buvo paminėta 12 auksinių vestuvių sukakčių bei 2 deimantinių vestuvių jubiliejai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA