Vaizdas nustebino: Šilainiuose – kalnas išmestų eglučių | Kas vyksta Kaune

Vaizdas nustebino: Šilainiuose – kalnas išmestų eglučių

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Kauniečius iškart po Kalėdų pribloškė reginys Šilainių turgavietėje. Kalnas eglučių, už kurias dar prieš porą dienų reikėjo kloti ne tokius jau menkus pinigus, rodosi, atgulė prie konteinerio išmetimui.

Gruodžio 26 d. užfiksuotose vaizduose matyti iki kraštų prikrautas konteineris, šalia – didelė krūva iš pažiūros išmetamų eglučių, kurių dalis atrodo visai neblogai, nors šių medžių paklausa iškart po Kūčių, be abejo, krito iki nulio.

Konteineris, į kurį surenkami kalėdiniai augalai, tiesa – ne „Kauno švaros“, o griovimo ir statybos darbais užsiimančios įmonės „Agdema“. Ant talpos nurodomu numeriu „Kas vyksta Kaune“ pavyko susisiekti su jos vadovu Egidijumi Babiansku, kuris patvirtino, kad Šilainių turgavietę valdančiai bendrovei „Dalminta“ šiemet kalėdiniu laikotarpiu išnuomoti du konteineriai būtent eglutėms sukrauti.

Konteineris nuomotais ir pernai, o iki tol turgus „Agdemos“ paslaugomis nesinaudojo. „Kas buvo sukrauta į konteinerį, išvežėme ketvirtadienį, o kas sudėta šalia ir liko, turėtų susitvarkyti patys prekybininkai“, – sakė pašnekovas, pridūręs, kad medžiai išvežami į didelių gabaritų ir pavojingų atliekų priėmimo aikšteles, kurias eksploatuoja VšĮ Kauno regiono atliekų tvarkymo centras.

E. Babianskas tik spėliojo, kodėl eglių lieka tiek daug – ar kainos per didelės, ar prekybininkai turėjo per daug eglių. Pernai, anot „Agdemos“ vadovo, eglučių tikrai tiek neišmesta, prisirinko apie pusė konteinerio šakų.

„Ir šįkart į konteinerį daugiausia buvo prikrauta šakų ir pardavimui nelabai tinkamų medžių – gražesnes, tvarkingas egles pardavėjai pasiliko. Gal naudos vainikams pinti, gėlininkams atiduos, galbūt turi kažkokių minčių“, – kalbėjo E. Babianskas.

Susisiekti su Šilainių turgavietę valdančia įmone „Dalminta“ ir sužinoti tikslesnes eglučių pertekliaus priežastis nei ketvirtadienį, nei penktadienį „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams nepavyko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA