Naujųjų sutikimui gyventojai pasiryžę tuštinti pinigines – gali neužtekti mėnesio atlyginimo | Kas vyksta Kaune

Naujųjų sutikimui gyventojai pasiryžę tuštinti pinigines – gali neužtekti mėnesio atlyginimo

delfi.lt 2018/12/28 18:55
M. Bliuvo nuotr.

Jau greitai visas pasaulis skambės nuo naujametinių fejerverkų. Kol vieni kauniečiai Naujuosius metus sutiks ramiai namuose, kiti paskutiniam šių metų vakarui suplanavę ar dar tik „rezga“ grandiozinius planus. Portalas DELFI domisi, kiek šiais metais gali kainuoti Naujųjų metų sutikimas Lietuvos kurortuose.

Praėjus kalėdinėms šventėms su šeima ir artimaisiais jau ruošiamasi dar vienai žiemos šventei – Naujųjų metų sutikimui. Vieniems sausio 31 d. vakaras nėra niekuo ypatingas, kiti deda nemažai pastangų, kad į Naujuosius metus įžengtų geros nuotaikos ir malonioje aplinkoje. Juk sakoma – kaip sutiksi naujus metus, tokie laukia ir kiti metai.

Nors dalis gyventojų Naujuosius metus sutiks namuose, visgi bus ir tų, kurie šiai šventei paliks namus ir įžengs į 2019 m. Lietuvos pajūryje ar viename iš kurortų.

Pavyzdžiui, Klaipėdoje įsikūręs viešbutis „Navalis“ likus kelioms dienoms iki Naujųjų metų dar turėjo laisvų kambarių. Susisiekus su viešbučiu buvo informuota, kad nakvynė Naujųjų metų naktį svyruoja nuo 120 eur (standartinis kambarys) iki 250 eur (apartamentai). Viešbučio svečiams ir gyventojams taip pat siūloma šventinė vakarienė. Ji vienam žmogui kainuos papildomai 75 eur. Naujų metų išvakarėse čia skambės akordeonisto koncertas ir už minėtą kainą bus pasiūlyta degustacinė vakarienė.

Uostamiestyje įsikūrusiame „Radisson Blu Hotel“ viešbutyje dviviečio kambario kaina šventinę naktį sieks nuo 102 iki 132 eur. Likus penkioms dienoms iki naujų metų šventinei vakarienei viešbučio restorane buvo likusios vos keturios vietos. Šventinės vakarienės kaina vienam žmogui – 120 eur. Už šią kainą svečiai galės iki 3 val. po vidurnakčio dalyvauti Havanos stiliaus vakarėlyje, skanauti šventinę vakarienę ir į kainą įskaičiuota viena šampano taurė.

Viena naktis su vakariene dviems ir 500 eur

Birštono „Eglės“ sanatorija kviečia naujametinei nakčiai apsistoti nakvynei su pusryčiais už 140 eur. Kartu sanatorijoje organizuojamas ir šventinis vakaras. Čia Naujųjų metų išvakarėse skambės grupės „Dreams“ koncertas, svečiams bus siūloma vakarienė su gėrimais. Vėliau su naujų metų pradžia sveikins šventiniai fejerverkai. Vienam asmeniui tokio naujametinio vakaro kaina atsieis 125 eur.

Druskininkuose „Eglės“ sanatorijoje naujametė naktis dviviečiame kambaryje kainuoja 100 eur. Naujametinė vakarienė sanatorijos kavinėje taip pat siūloma už 125 eur vienam asmeniui.

Likus trims dienoms iki naujų metų ir susisiekus su Nidoje esančiu „Harmony Park“ viešbučiu kambarių šventinei nakčiai gauti jau nepavyko. Tuo metu tame pačiame kurorte esantis viešbutis „Litorina“ laisvų kambarių dar turėjo. Dviviečio kambario kaina siekė 80 eur.

Palangoje prabangių Naujųjų metų užsigeidusieji gyventojai švente pradėjo rūpintis kiek anksčiau. Likus vos kelioms dienoms iki Naujųjų metų nakvynės penkių žvaigždučių viešbutyje „Palanga Spa Luxury“ nebebuvo. Tuo metu viešbutis „Pušų paunksnėje“ turėjo likusį vieną laisvą dvivietį kambarį, kurio kainą šventinę naktį buvo 310 eur. Naujametinio sutikimo šventinė programa ir vakarienė žmogui – 150 eur.

Penkių žvaigždučių viešbutis „Vanagupė“ Palangoje taip pat naujametinę naktį visiškai užimtas. Susisiekus su viešbučiu buvo pasiūlytas vienas belikęs dvivietis kambarys, kuris atsilaisvino paskutinę minutę. Nakvynė ir šventinės programa dviem asmenims čia kainuotų 486 eur. Naujametinė vakarienė šiame viešbutyje patiekiama iš keturių patiekalų, taip pat svečius linksmins gyva muzika ir renginio vedėjas Vitalijus Cololo.

Palanga laukia antplūdžio

Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė portalui DELFI teigė, kad pajūrio kurortas naujametinę naktį laukia svečių antplūdžio.„Tikimės, kad svečių Naujų metų metu privažiuos į miestą ir mes jų labai laukiame. Pagal turimas užklausas galime prognozuoti, kad tikrai bus didžiulis srautas svečių“, – tikino pašnekovė.

Pasak jos, miestas kaip reikiant pasiruošė sukurti šventinę nuotaiką svečiams. Palangoje Naujųjų metų išvakarėse Palangos koncertų salėje vyks populiariosios muzikos koncertas. Kurhauzo salėje skambės klasikinė muzika.

„Įvairios maitinimo įstaigos ruošiasi naujametiniam vakarui ir yra paruošusios skirtingas muzikines programas. Jei mūsų svečiai nepapuls į koncertų sales, tai jie tikrai ras kur praleisti vakarą restoranuose ir kavinėse“, – tikino pašnekovė.

Kaip pasakojo R. Kmitienė, į Palangą Naujųjų metų sutikimo švęsti atvyksta ne tik lietuviai, bet ir kaimyninių šalių gyventojai. Užklausų dėl naujų metų šventės mieste Palangos turizmo informacijos centras sulaukė tiek iš Baltarusijos, tiek iš Lenkijos, Latvijos, Estijos ir Skandinavijos valstybių.
Nida kvies ir šventine žuviene

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktorė Edita Lubickaitė teigė, kad kelios dienos iki Naujų metų išvakarių šiame kurorte apgyvendinimo vietos dar turėjo laisvų nakvynės vietų.

„Centro turima informacija viešbučiuose vietų dar yra, – penktadienį, gruodžio 28 d., kalbėjo pašnekovė. – Viešbučiai ir kavinės yra parengę teatralizuotas, muzikines programas, šventinius meniu miesto svečiams“.

E. Lubickaitė priminė, kad apsigyventi kurorte galima ne tik viešbučiuose, bet ir privataus sektoriaus siūlomuose kambariuose ar apartamentuose, kuriuose rasti laisvų vietų tikrai turėtų pavykti. „Mūsų centras ir centras Juodkrantėje organizuoja įvairias programas. Gruodžio 31 d. 15 val. vyks Šarūno Meškio koncertas ant molo. Vakare solistų operos koncertas. Pats naujų metų sutikimas vyks centriniame skvere. Čia nauji metai bus sutikti su fejerverkais“, – pasakojo pašnekovė.

Taip pat tradiciškai į Nidą sutikti naujų metų atvykusių svečių pirmąją 2019 m. dieną 13 val. lauks žuvienė.

E. Lubickaitė teigė pastebėjusi, kad Nidą Naujųjų metų sutikimui dažniausiai renkasi šeimos su vaikais ir jaunimas. Sulaukiama ir užsienio svečių, tačiau daugiausiai susirenka lietuvių.

Naujųjų metų nepamiršta ir kaimo turizmo sodybos

Naujų metų naktį juoku ir naujametiniais sveikinimais skambės ir kai kurios kaimo turizmo sodybos. Lietuvos kaimo turizmo asociacijos prezidentas Linas Žabaliūnas pasakojo, kad dalis sodybų naujų metų laukimui jau yra užsakytos, tačiau dar galima rasti ir laisvų.

Dalis sodybų daro specialius naujametinius renginius, į kuriuos galima nusipirkti bilietus, ir sudalyvauti tik programoje arba ir likti nakvoti. Iš tiesų kaimo turizmo sodybos yra sugalvojusios įvairių variantų“, – kalbėjo jis.

Pasak pašnekovo, šiemet pastebėta tendencija, kad dėl ilgo šventinio laikotarpio vis dar galima rasti laisvų vietų kaimo turizmo sodybose.

Paklaustas apie kaimo turizmo sodybų kainas Naujųjų metų išvakarėse, L. Žabaliūnas teigė, kad kainos labai skiriasi, tačiau vieną tendenciją išskirti galėtų: „Anksčiau naujametinis sezonas buvo pats brangiausias, dabar jau keleri metai pastebime, kad Naujųjų metų šventimo laikotarpio kainos kaimo turizmo sodybose prilygsta vasaros kainoms“.

Lietuvos kaimo turizmo asociacijos prezidentas kartu pridėjo, kad kaimo turizmo sodybos, kurios organizuoja naujametinius renginius, dažniausiai koncentruojasi aplink Lietuvos didmiesčius.

„Jei kai kas bėga nuo miesto šurmulio šioms šventėms, tai ir tolimesnių regionų sodybos sulaukia klientų. Tokias vietas renkasi svečiai, kurie nori ramesnio sutikimo“, – pridėjo pašnekovas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA