Fejerverkų pardavėjams – nemenkos baudos | Kas vyksta Kaune

Fejerverkų pardavėjams – nemenkos baudos

Kauno apskr. VPK nuotr.

Atėjus didžiosioms metų šventėms, vis daugiau atsiranda įvairių pirotechnikos prekybos vietų, kurias Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nuolat tikrina, siekdami, kad šventės gyventojams paliktų tik gražius atsiminimus, o ne skaudžius randus ar rimtus sužalojimus. Radus neteisėtą veiklą, ji greitai sustabdoma.

Didelį dėmesį policijos pareigūnai telkia ne tik į fizines prekybos vietas, bet ir į prekybą internetinėje erdvėje. Kauno apskr. VPK Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriaus pareigūnai praėjusią savaitę nustatė vyrą, kuris naudodamasis socialiniais tinklais, galimai vykdė neteisėtą prekybą pirotechnikos priemonėmis, neturėdamas tam leidimo, rašoma Kauno apskr. VPK pranešime spaudai.

Praėjusią savaitę, gruodžio 20 d., pareigūnai užfiksavo, kaip vyras, gimęs 1998 m., neteisėtai pardavė 200 vnt. įvairių pirotechnikos priemonių. Dvidešimtmečiui kauniečiui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 127 str. 2 d. Kadangi šis pažeidimas nustatytas jau pakartotinai, jaunam vyrui paskirta 800 eurų bauda bei konfiskuotos turėtos pirotechnikos priemonės.

„Įsigydami pirotechnikos gaminius ne iš tam skirtų prekybos vietų, o iš asmenų, neturinčių teisės to daryti, itin rizikuojate savo sveikata, kadangi niekas negali užtikrinti, kad įsigytas fejerverkas bus kokybiškas ir jūsų nesužalos. Įprastai neteisėtai prekiaujama pirotechnikos priemonėmis be atitikties ženklo CE, parduodami pasibaigusio galiojimo fejerverkai. Taip pat pastebima, jog neretai nebūna pritvirtintų etikečių lietuvių kalba, viršijamas leidimuose nurodytas pirotechninio mišinio kiekis. Būkime atidūs ir savo bei artimųjų sveikatos kaina nevertėtų bandyti taupyti“, – primena Kauno apskr. VPK pareigūnai.

Siekiant užkardyti pažeidimus, susijusius su pirotechnikos priemonių naudojimu, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ne tik patruliuoja aktyviai savo prižiūrimose teritorijose, bet ir nuolat tikrina, ar civilinės pirotechnikos priemonės nėra naudojamos prie ugdymo įstaigų, bažnyčių prieigose bei įvairiose gyventojų susibūrimo vietose.

Kauno apskrities policijos pareigūnai, linkėdami gyventojams saugių švenčių, primena atsakingai elgtis su įsigytais pirotechnikos gaminiais, pirkti juos tik tam skirtose vietose bei naudoti tik pagal pateiktą instrukciją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA