Stereotipą griaunanti masažų terapeutė: biuras ir masažai – lengvai suderinimi dalykai | Kas vyksta Kaune

Stereotipą griaunanti masažų terapeutė: biuras ir masažai – lengvai suderinimi dalykai

Organizatorių nuotr.

Terapeutė Gintarė Šimkevičiūtė – profesionali masažuotoja, po studijų Australijoje sugrįžusi į Lietuvą. Mergina nori padėti žmonėms pasijausti geriau – masažo biure, įsikūrusiame #happspace_arka, specialistė atlieka energizuojančius bei reabilitacinius-gydomuosius galvos, kaklo, pečių, pėdų refleksologijos masažus.

[galerija kiek=”4″]

Dabar, kai mūsų gyvenimą valdo įtemptas ritmas, pasirūpinti savimi tampa vis sunkiau, tačiau specialistė taip pat siekia, jog masažai būtų tik atspirtis į geresnę savijautą – kiekvienas Gintarės klientas sulaukia asmeninio rūpesčio ir patarimų, leidžiančių kasdien jaustis vis geriau ir žvaliau.

Darbą padiktavo vaikystės svajonė

Nors Gintarės kaip masažistės karjera prasidėjo prieš trejus metus, masažai merginą lydėjo visą gyvenimą – nuo pat kūdikystės mergina kovojo su iškrypusiu stuburu, tad dar vaikystėje masažai ir darbas su kineziterapeutais tapo pašnekovės kasdienybė.

„Pamenu, jog labai nepatiko – norėjau lėkti su draugais, o ne mankštas daryti ar masažuotis. Bet visa tai man labai padėjo“, – pasakoja terapeutė, teigdama, kad dabar stuburo problemomis skųstis netenka.

Kai prieš kelerius metus pašnekovė kartu su vyru išvyko į Australiją, daug nedvejodami pasirinko masažo studijas. Nuo tada ji teigia esą savose rogėse – darbai ir studijos sekėsi puikiai. Tad keliams vėl parvedus į Lietuvą, Gintarė nusprendė mylimos veiklos neapleisti.

„Nuo mažumės jutau norą dirbti darbą, kuris leistų padėti – nesvarbu, ar tai žmogus, ar gyvūnas, ar pagalba bus dvasinė, emocinė, materiali ar fizinė. Kai masažuoju, galiu padėti žmonėms pasijausti geriau ir suprantu, kad vaikystės svajonė iš dalies išsipildė“, – atsiveria pašnekovė.

Pagalba ne tik kūnui, bet ir sielai

Specialistė savo veiklą įvardina kaip holistinius masažus. Holistinis, kaip paaiškina pati Gintarė, reiškia vientisumą, visumą. Tai stipriai siejasi ir su tuo, ko pašnekovė savo masažais siekia. Savo darbais ji stengiasi įvertinti visą pilną žmogaus paveikslą ir pamatyti net smulkiausias detales, kurios gali lemti prastą asmens savijautą.

„Jeigu skauda galvą, priežastis kartais gali slypėti pėdoje – gal ši per daug įsitempusi. Dėl to man labai svarbi komunikacija su klientais“, – teigia Gintarė. Anot merginos, lygiai taip pat svarbu žinoti, ko nori pats klientas – vieni nori pasikrauti energijos, kiti – pašalinti skausmą, o tretiems norisi tiesiog atsipalaiduoti. Pašnekovė pažymi, kad į tokius klientų norus privalu atsižvelgti, nes tik taip masažas asmens atmintyje užsifiksuos kaip maloni ir gera patirtis.

„Masažai palaiko ne tik gerą fizinę, bet ir emocinę būklę. Yra tyrimų, įrodančių, kad viena valanda gero masažo prilygsta 8 valandoms miego. Taip pat atleidus kūne esančius raumenų įtampos taškus palengvėja kvėpavimas, žmogus pasijunta energingesnis.“, – masažų naudą visam organizmui pabrėžia Gintarė.

Negaili patarimų dirbantiems sėdimus darbus

Nors masažai ir padeda pagerinti savijautą, terapeutė pastebi, jog tai – tik dalis geros savijautos recepto. Pašnekovė pažymi, kad kelionėje į geresnę savijautą labai svarbu sveika mityba, organizmo aprūpinimas vandeniu, fizinis aktyvumas.

„Aš visada žmonėms patariu susirasti fizinę veiklą, kuri yra maloni. Visi esame skirtingi ir jei vienam patinka lankyti sporto klubus, kitas dėl įvairių priežasčių gali to nekęsti.Galima užsiimti joga, plaukioti, išeiti pasivaikščioti arba tiesiog kelias minutes ryte giliai kvėpuoti – tai vienas iš geriausių pilvo raumenų stiprinimo pratimų“, – motyvuoja pašnekovė.

Tačiau prasmegus darbuose ir ypač dirbant sėdimus darbus, visas geros savijautos pamokas galima greitai pamiršti. Tačiau Gintarė pastebi, jog savo savijautą galima gerinti ir dirbant prie kompiuterio. Specialistė rekomenduoja pastebimoje vietoje pasistatyti ąsotį vandens – tai bus puikus priminimas gerti vandenį.

„Taip pat svarbu nepamiršti daryti pertraukų ir bent trumpam atsitraukti nuo darbų. Raumenų tempimai užtrunka vos kelias minutes, o kai kuriuos pratimus galima padaryti net nepakilus iš kėdės“, – rekomenduoja Gintarė.

Taip pat pašnekovė rekomenduoja dažniau prisiminti, kad esi dabartyje. „Paniręs į darbus gali praleisti kelias valandas ir net nepajausti, kokioje nepatogioje padėtyje laikai kaklą ar stuburą. Vėliau tokia netaisyklinga pozicija gali iššaukti įvairius skausmus. Tačiau sąmoningai tai pajutus, galima išsitiesti, prasitempti ir padėti sau pasijausti geriau.“

Masažas + biuras = misija įmanoma

Daugeliui masažai ir atsipalaidavimas iškart asocijuojasi su sanatorijomis ar SPA kurortais. Tačiau masažistė tokį stereotipą laužo – ji masažus perkelia į biurus ir tame įžvelgia labai daug teigiamų aspektų.

„Kadangi teko padirbėti ir SPA, ten viskas vyksta labai greitai – pas tave atkeliauja klientas, per labai ribotą laiką turi jį išmasažuoti ir spėti paskubomis susitvarkyti, kol duris pravers kitas. Man, dirbant biure, viskas vyksta kitaip – kiekvienam gali skirti daugiau dėmesio ir įsigilinti į problemas, užmegzti kontaktą. Man svarbu, kad žmogus pajaustų iš manęs rūpestį“, – džiaugiasi Gintarė.

Taip pat mergina pastebi, kad daugeliui toks darbo principas padeda sutaupyti ir daug brangaus laiko – nereikia pasiimti laisvos dienos ar net važiuoti į kitą miestą – masažu galima pasimėgauti prieš darbą ar po jo arba netgi jį įterpti į pietų pertrauką.

„Happspace“ sužavėjo iniciatyvumu ir atvirumu

Šiuo metu Gintarę ir jos „Holistinių masažų“ kabinetą galima rasti bendradarbystės ir nedidelių biurų erdvėje #happspace_arka, Karaliaus Mindaugo pr. 37. Prie bendruomenės ji prisijungė ieškodama naujų erdvių veiklos plėtrai.

„Iš draugės buvau girdėjusi, jog „Happspace“ buriasi šaunūs ir iniciatyvūs žmonės, kurie yra labai atviri naujiems pasiūlymas. Būtent tada buvau galutinai suformulavusi masažų biuruose idėją ir nusprendžiau prisijungti prie bendruomenės. Labai greitai po idėjos ir pradėjau ten dirbti“, – pasakoja dar rudens pradžioje į #happspace_arka atsikėlusi specialistė.

Norintiems išbandyti holistinius masažus ir patiems įsitikinti jų nauda, terapeutė kviečia kuponus masažams įsigyti su šventine nuolaida. Tai – puiki dovana ir artimiesiems, ir puikus būdas palepinti save.

Daugiau informacijos apie masažus galite rasti „Facebook“ paskyroje: „Holistiniai masažai Kaune“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA