Pateikė sąrašą daiktų, kurių reikėtų atsikratyti iki Naujųjų metų | Kas vyksta Kaune

Pateikė sąrašą daiktų, kurių reikėtų atsikratyti iki Naujųjų metų

delfi.lt 2018/12/27 11:08
R. Tenio nuotr.

Tarpušventis arba savaitė tarp Kalėdų ir Naujųjų metų paprastai būna ramus metas, dauguma žmonių tuo metu atostogauja arba bent jau turi nemažai laisvų dienų. Taigi tai tobulas metas susitvarkyti namus ir atiduoti arba išmesti nereikalingus daiktus.

Paaukoję labdarai atliekamus ilgai negendančius produktus ir nusibodusius, bet dar geros būklės drabužius, surūšiavę dovanų dėžes ir maišelius bei katalogus, išpylę vyno likučius ir išmetę maisto likučius, pajusite, kad namuose tapo lengviau kvėpuoti. Taip būsite pasirengę žengti į Naujuosius metus – nereikalingų daiktų našta nebeslėgs pečių, bus vietos priimti naujus įspūdžius, žmones ir patirtis į savo gyvenimą.

1. Nedėvimi žieminiai viršutiniai drabužiai

Jei žieminės striukės ar palto nedėvėjote visą sezoną ir neplanuojate dėvėti ateinančius kelis mėnesius – laikas su jais atsisveikinti. Surinkite savo senus paltus (taip pat kepures, šalikus ir pirštines) ir atiduokite į labdarą (pvz., „Caritas“ organizacijai), kad jie sušildytų skurdžiau gyvenančius žmones.

2. Žieminiai batai, kurių seniai neavėjote

Žr. 1 punktą apie žieminius drabužius. Jei visus metus neavėjote batų (arba jei jie pernelyg nutrinti, bet kažkodėl juos vis dar laikote), laikas su jais atsisveikinti. Nutrintus išmeskite, o tuos, kurie dar neblogai atrodo, bet jums tiesiog nusibodo, atiduokite į labdarą.

3. Maisto likučiai, kurių nevalgysite

Po visų lankymusi svečiuose ir švenčių organizavimo savo namuose, jūsų šaldytuve, greičiausiai, yra daug maisto likučių, kuriuos vargu ar bevalgysite, o kai kurie jų ko gero jau ir sugedo. Rekomenduojame išvalyti šaldytuvą, kad Naujus metus sutiktumėte švieži (ir tiesiogine, ir perkeltine prasme).

4. Dėžės, kurių jums neprireiks

Šiemet jums nebereikia saugoti visų dėžių nuo dovanų, kurias gavote per šventes. Atrinkite tik tas, kurios jums bus reikalingos, ir surinkite iš jų reikalingus duomenis, o likusias išmeskite į rūšiavimui skirtą konteinerį, kad jos bereikalingai neužimtų vietos jūsų namuose.

5. Seni katalogai ir žurnalai

Artėjant šventėms namuose ima kauptis prekių katalogai ir specialieji žurnalų leidimai, kurių kiekį sunku sukontroliuoti. Tarpušvenčiu surūšiuokite šiuos žurnalus: atidėkite tuos, kuriuos norėsite skaityti, o tuos, kurių jums nebereikia, taip pat katalogus ir kuponus su akcijomis, kurių galiojimas pasibaigė, išmeskite į popieriui skirtą konteinerį.

6. Pasibaigusio galiojimo kosmetika

Kai kurie žmonės jaučia kaltę laikydami senas makiažo priemones, tačiau jų naudojimas gali rimtai pakenkti odai. Kol esate pošventinio tvarkymo nuotaikos, suraskite laiko peržiūrėti savo grožio priemones.

7. Dekoracijos, kurių nebenorite

Jeigu jūs esate pasiruošę pakeisti savo seną dirbtinę eglutę arba jums nebepatinka jūsų dekoracijos bei puošmenos, nelaikykite jų – verčiau paaukokite, kad galėtumėte metus pasitikti šviežiai atsinaujinę ir galbūt kažką dar spėtumėte nudžiuginti per šventes. Pasitikrinkite, galbūt netoliese yra kokios nors organizacijos, kurios galėtų priimti jūsų pasenusias dekoracijas, perdirbti jas ar išmesti, kas netinka.

8. Kalėdiniai atvirukai

Sentimentalioji dalis netrokšta to pasakyti, tačiau, deja, tai tiesa – nėra jokios priežasties laikyti visus kalėdinius atvirukus, kuriuos gaunate kiekvienais metais. Pasilaikykite tuos, kurie jums yra ypatingi (įsitikinkite, kad turite vietos jiems laikyti), o visus kitus išmeskite perdirbimui.

9. Seni vaikų žaislai

Jei turite vaikų, pokalėdinis laikotarpis yra puikus metas padovanoti kai kuriuos senus ir nebenaudojamus žaislus, nes tikriausiai dabar jau yra daug naujų. Jūsų vaikai jų nepasiges, o jūs padarysite daug kitų vaikų tikrai laimingais.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA