Šilainiuose suspindusi šventa erdvė neatsigina kauniečių žvilgsnių ir nuostabos | Kas vyksta Kaune

Šilainiuose suspindusi šventa erdvė neatsigina kauniečių žvilgsnių ir nuostabos

R. Tenio nuotr.

Šventinis laikotarpis šiemet į Kauną atnešė išties daug grožio ir šviesų. Mieste ypač stebuklinga aura tvyro sutemus, kai vakarais ir naktį būna šviesu nuo kalėdinių dekoracijų ir, žinoma, nuo jas pamačiusių praeivių šypsenų. Išpuošti ne tik gyvenamieji namai, parduotuvių vitrinos, gatvės, tiltai, bet ir šventos erdvės. Viena iš tokių – į savo šventinę pasaką kviečianti Kauno Šventojo Jono Pauliaus II koplyčia Baltų prospekte, Šilainiuose.

Tviskančiomis švieselėmis didžiųjų metų švenčių laikotarpiu ne vieno praeivio žvilgsnį patraukusi koplyčia savo vidinę šviesą paskleidė ir išorėje. Juk Kalėdos – visų tikinčiųjų šventė – Jėzaus Kristaus gimimas, tad ateiti į koplyčias, bažnyčias ar sukalbėti maldą mintyse galėtų būti pirmasis žingsnis į šviesią artėjančių Naujųjų metų pradžią.

Prieš ketverius metus tikintiesiems duris atvėrusi Kauno Šventojo Jono Pauliaus II koplyčia šventiniu laikotarpiu puošiama buvo visą minėtą laiką. Žiemą, per šventes – įvairiausiomis švieselėmis, o vasarą – gėlėmis.

„Šviesa simbolizuoja Kristaus gimimą – Kalėdas, todėl šviesos aplink turi būti daug. Nors esame pasipuošę minimaliai, tačiau kiekvienais metais turime tradiciją sugalvoti kažką skirtingo“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė kunigas Andrius Alminas.

Šios koplyčios prieigose galima išvysti ne tik puošnią žaliaskarę, į padangę besistiebiančius kalėdiniais žaisliukais išpuoštus stulpus, bet ir ryškiai įvairių spalvų švieselėmis tviskantį „šiltnamį“, sako jis, ir šypteli užsimindamas, kad nors pirminė idėja buvo šiek tiek kitokia ir koją jai pakišo lauke spaudžiantis šaltukas, „šiltnamis“ taip pat pasiteisina. „Jame auginame parapijiečius“, – priduria kunigas, kartu su bendruomenės nariais realizavęs pastarąją šventinę idėją.

„Mėgstu, kad koplyčios prieangis būtų papuoštas, juk čia, kaip ir namuose, pasitinkami žmonės. Norisi pasitikti juos gražiai, kad ateitų į bažnyčią“, – atvirauja A. Alminas.

Sukauptos lėšos papuošimams yra parapijiečių indėlis. Šios pastangos neliko nepastebėtos miesto gyventojų ir svečių. „Daugelis stebėdamiesi klausia, ar čia tikrai katalikų bažnyčia, nes šventose vietose tokie papuošimai kaip pas mus, nėra įprastas reiškinys“, – šypteli kunigas.

Paprašytas tarti keletą žodžių tikintiesiems ir visiems visiems kauniečiams, A. Alminas prabyla popiežiaus Pranciškaus žodžiais: „Išdrįskite iš tiesų būti laimingi.“

Kalėdinės dekoracijos prie Kauno Šventojo Jono Pauliaus II koplyčios kauniečių akis džiugins iki vasario 2 dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA