Sveikiname kauniečius su išaušusiu baltu ir snieguotu šv. Kalėdų rytu! | Kas vyksta Kaune

Sveikiname kauniečius su išaušusiu baltu ir snieguotu šv. Kalėdų rytu!

Net nedrąsu sakyti, bet jei neturėtume kalendorių ar, tarkime, prabustume iš letargo miego, greičiausiai tai tebūtų dar vienas eilinis žiemos rytas. Tačiau tikrai ne įrašas kalendoriuje, ne namuose ir miestuose įžiebtos eglutės, net ne daugybė kalėdinių dovanų ir sveikinimų šį rytą paverčia ypatingu, šventu, džiaugsmingu ir prasmingu. Šiam rytui stebuklo magiją padovanoja gimęs kūdikis – žmogus ir Dievas viename. 

Ko moko mus, žmones, ši istorija? Visų pirma, dieviškumo, kurį kurdamas Žmogaus paveikslą, kiekviename mūsų nupiešė Kūrėjas. Tačiau būdamas išmintingas jis niekaip negalėjo paneigti ir kitos – labai žmogiškos – silpnos bei nuodėmingos mūsų pusės. 

Visas žmogaus gyvenimas – tai nuolatinės dieviškosios pusės paieškos. Tos pusės, kuri gera, atjaučianti, gera linkinti, niekada nepasiduodanti, tikinti ir atleidžianti. Visas žmogaus gyvenimas – tai ir tos nuodėmingosios, silpnosios, tingiosios, savanaudės, pikta linkinčios pusės kova su mūsų pačių dieviškumu – kilnumu, gerumu, sąžiningumu. Ir argi ne dramatiška, kad ta kova tęsiasi tiek, kiek tęsiasi žmogaus gyvenimas ir greičiausiai tęsis amžinai, kol egzistuos žmonija.

Tad šv. Kalėdų proga portalas „Kas vyksta Kaune“ linki visiems kauniečiams daugiau gėrio pergalių prieš blogį, daugiau tiesos triumfo prieš melą ir apgaules, daugiau džiaugsmo ir ramybės prieš neviltį ir baimę, daugiau taikos prieš karą – ne tik šv. Kalėdų proga, bet ir visus ateinančius 2019-uosius metus!

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA