Kūčios kitaip: tradicinė vakarienė su šeima – restorane | Kas vyksta Kaune

Kūčios kitaip: tradicinė vakarienė su šeima – restorane

DELFI nuotr.

Tradiciškai lietuviai šv. Kūčių vakarienės valgyti sėdasi namuose prie stalo su šeima. Tačiau populiarėjant turizmui ir žmonių norui pabėgti nuo įprastų vaizdų ar 12 patiekalų gaminimo, verslininkai ima siūlyti kitas alternatyvas – šventinę vakarienę restorane.

Nors atrodo, kad didžiosios metų šventės yra neatsiejamos nuo tradicijų, ne retas šiuolaikinis žmogus jas modifikuoja ar sukuria naujas, o verslininkai – ne išimtis. Idėją pasiūlyti klientams minėti šv. Kūčias restorane ir ne vien savų žmonių apsuptyje padiktavo besikeičiantis gyvenimo būdas ir žmonių poreikiai. Kai vis aktualiau tampa mobilumas ir judėjimas, neretai tradicines šventes pasirenkama švęsti ne jau taip gerai pažįstamoje aplinkoje.

„Kiek man yra žinoma, dauguma viešbučių organizuoja tokias šventines vakarienes, kadangi mes negalime savo viešbučio svečių ir lankytojų palikti taip visai be nieko – tai, manau, yra natūralus procesas“, – teigia Dovilė Žemaitė, „Royal spa Residence“ konferencijų centro vadybininkė.

Ji neslepia, kad tokia tradicija gimė dėl klientų ir gyvuoja jau nuo pat viešbučio atidarymo pradžios. „Kiekvienais metais organizuojame kūčių vakarienes ir kviečiam žmones: tiek viešbučio, tiek išorinius lankytojus.“

Restorane – ramus laikas ir tradiciniai patiekalai

„Mums yra smagu ir svarbu tradicijos, todėl stengiamės jas išlaikyti“, – teigia D. Žemaitė.

Tradicijos atsispindi restoranų meniu: atsivertus jį, pasitiks gausus žuvies patiekalų pasirinkimas ir tradiciniai, gruodžio 24-ąjai dienai būdingi skoniai. O juos pasirinkti „Royal Spa residence“ restorane galima bus itin laisvai: už tam tikrą pinigų sumą asmeniui, bus galima valgyti kiek panorėjus ir ką panorėjus – paruoštas švediškas stalas.

Kadangi šv. Kūčios yra rimties ir susikaupimo šventė, nekeista, kad restoranai didelių pokylių neruošia. „Planuojame pakankamai ramų vakarą, didelių renginių niekur nėra organizuojama, ypatingai Kūčių vakarienei, ramiai, gražiai žvakių aplinkoje, tiesiog su tradiciniais patiekalais ir pabendraujant su sau artimais žmonėmis“, – scenarijų apibūdino konferencijų centro vadybininkė.

Internete galima matyti  ne tik pasiūlymų praleisti laiką prie Kūčių stalo restorane, bet ir maistu pasirūpinti be vargo – ne stovint prie puodų, o pasiimant patiekalus išsinešimui. Tiesa, tokiai galimybei reikia užsiregistruoti iš anksto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA