Kauno rajonų eglėms netrūksta spalvų ir inovacijų | Kas vyksta Kaune

Kauno rajonų eglėms netrūksta spalvų ir inovacijų

R. Tenio nuotr.

Kaunas kalėdiniui laikotarpiui itin ruošėsi – per šventes čia džiugina ne tik Rotušės žaliaskarė, bet ir išdabintos rajonų eglutės. 

Per šventes džiaugsmas liejasi ne tik namuose, jaukumos netrūksta ir įvairiuose miesto kampeliuose. Čia įvairiausiomis spalvomis padabintos eglės spinduliuoja grožį ir skatina akimirkai sustoti.

„Kas vyksta Kaune“ fotografas užfiksavo Šilainių, Dainavos, Eigulių, Centro, tiksliau Vytauto Didžiojo universiteto, Petrašiūnų ir Garliavos puošmenas. Kiekvienas rajonas pasidabino skirtingai: vieni orientavosi į paprastumą ir egles padabino lemputėmis, kiti dar papuošė eglutės žaisliukais, treti nepamiršo ir dekoracijų, pavyzdžiui, sniego senių, o ketvirti į pagalbą pasitelkė inovatyvumą.

Neįprastai šiais metais pasidabino Šilainiai. Čia prie Jono Pauliaus koplyčios puikuojasi eglutė, kuri išsiskiria savo originalumu ir spalvų gausuma.

„Eglutė įdomi, inovatyvi, padaryta iš konstrukcijų, gražiai šviečia – kitos tokios Kaune nėra“, – komentuoja Šilainių seniūnas Virginijus Naruševičius.

Dainavos rajono eglutė išsiskiria savo puošmenomis todėl, kad prisiderina prie Lietuvai svarbios sukakties – 100-mečio ir skleidžia nacionalistinius jausmus. Pasak seniūnės Elenos Skirmantienės, rajono parke stovinčios eglutės mintis – šimtmečio Kalėdos Dainavoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA