Ką perka šventiniam stalui ir kiek kauniečiams tenka pakloti už produktus | Kas vyksta Kaune

Ką perka šventiniam stalui ir kiek kauniečiams tenka pakloti už produktus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kūčioms, šv. Kalėdoms ir Naujiesiems metams pakibus ant nosies, „Kas vyksta Kaune“ pasidomėjo, kokios šventinio apsipirkimo tendencijos vyrauja populiarių tinklų prekybos centruose ir kiek kainuoja produktai, be kurių kalėdinis stalas neįsivaizduojamas. Aiškėja, kad apsirūpinti produktais gyventojai neskuba, ir tam yra visai logiška priežastis.

Apsipirkti plūsta paskutinę akimirką

Kaip „Kas vyksta Kaune“ pasakojo prekybos tinklo „Maxima“ komercijos vadovė Vilma Drulienė, nors Kalėdos – ypač svarbi šventė, analizuojant klientų apsipirkimo įpročius pastebima, jog daug ką pirkėjai vis tik įsigyja likus kelioms dienoms iki jų. Kita vertus, natūralu, kad maisto prekės šventiniam stalui perkamos paskutinėmis dienomis, mat viskas turi būti itin šviežia.

„Mūsų duomenys taip pat rodo, kad likus kelioms dienoms iki šv. Kalėdų nuperkama ir daugiausia dovanų bei jų pakavimo priemonių, taip pat dekoro namams, eglutėms, stalui, – dėstė V. Drulienė.

– Esame pastebėję, jog likus 2-3 savaitėms iki didžiųjų metų švenčių, klientų krepšeliuose vis dažniau atsiduria ilgesnio galiojimo maisto produktai: konservuotos daržovės ir vaisiai, miltai, aliejus, arbatos, riešutai, šokoladas, saldainiai ir jų rinkiniai. Tai susiję ir su tuo, jog vis populiaresnės valgomos dovanos.“

Tuo metu kelios dienos iki švenčių pirkėjai pasirūpina trumpesnio galiojimo maisto produktais. Tada į krepšelius ir vežimėlius gula daugiau šviežio maisto prekių – vaisių ir daržovių, pieno produktų, šviežios mėsos ir žuvies, duonos gaminių.

Siūlo atsisveikinti su virtuve

Pastaraisiais metais fiksuojama dar vieną ryškėjanti tendencija – vis daugiau klientų esą renkasi paprastesnį ir patogesnį kelią pasiruošti šventėms – jau pagamintus „Meistro kokybės“ gaminius. Artėjant didžiosioms metų šventėms, V. Drulienės teigimu, šių gaminių paklausa išauga kartais, o piką pasieka likus porai dienų iki Kūčių ir šv. Kalėdų.

„Šiemet pirkėjams pristatyta beveik 30 naujų minėtos linijos kulinarijos patiekalų: šventiškų mėsos ir žuvies gaminių, salotų ir mišrainių, paštetų ir užtepėlių, padažų. Taip pat – daugiau nei 20 naujų konditerijos ir kepyklos gaminių: pyragų, tortų, pyragaičių ir plokštainių“, – vardijo „Maxima“ atstovė.

Perkamiausia žuvis ir paukštiena – nuo 2,4 iki beveik 9 eurų

Kalbant apie itin populiarių šventinių maisto produktų kainas, už šaldytą ilgųjų jūrinių lydekų filė (400 g) „Maximoje“ teks atseikėti 2,39 Eur, šaldytas virtas midijas (180 g) – 2,14 Eur, šaldytas krevetes (140 g) – 2,46 Eur. Šviežio paprastojo karpio kilogramas kainuos 4,19 Eur, gyvo upėtakio – 5,79 Eur, o eršketo – 8,96 Eur.

Šaldytą viščiuką, kaip nurodė, V. Drulienė, įsigysite už 2,53 Eur, greitai sušaldyto kalakuto kilogramą – 4,92 Eur, šaldytą lietuvišką antį – 6,08 Eur. Kilogramas šviežio viščiuko broilerio kainuos 1,99 Eur, šviežias ančiukas – 5,99 Eur, o atšaldyta antis su kaklu – 5,09 Eur.

Tarp populiariausių skystosios svaiginančios konsistencijos prekių – vaisių-uogų vyno gėrimas „W. Glintwein“ (0,75l), kainuojantis 1,99 Eur, degtinė „Original lietuviška“ (0,5l) – 4,99 Eur ir alus „Utenos Pilsner“ (0,5 l) – 0,69 Eur.

Pasiteiravus apie kalėdines akcijas, V. Drulienė patvirtino, kad paruošti keli šimtai specialių šventinių pasiūlymų. Gruodžio 18 – sausio 1 dienomis kilogramas apelsinų kainuos 0,75 Eur, kilogramas šaldyto ančiuko – 2,99 Eur, majonezas „Hellmans Original“ (650 ml) – 1,59 Eur, smulkūs konservuoti žalieji žirneliai „Globus Retro“ (660 g) – 0,69 eurus.

„Kalbant apie populiariausius vaisius gruodžio mėnesį – mandarinus, didžiausiose mūsų tinklo parduotuvėse šiuo metu klientams siūlome rinktis iš 14 skirtingų rūšių ir įpakavimų mandarinų. Jie parduotuvių lentynas pasiekia iš Ispanijos, o populiariausiųjų kilogramą įsigysite už 1,15 Eur“, – sakė „Maxima“ komercijos vadovė.

Mandarinų mėgėjams – specialus pasiūlymas

Lietuvoje veikiančio Vokietijos kapitalo prekybos centrų tinklo „Lidl Lietuva“ komunikacijos vadovas Valdas Lopeta „Kas vyksta Kaune“, savo ruožtu, pateikė kelių šiose parduotuvėse populiariausių produktų kainas.

Kilogramas Pekino anties šiuo metu atsieis 2,69 Eur, kiaulienos kumpio be kaulo – 2,49 Eur, šviežio išdarinėto karpio – 3,99 Eur.

Karšto vyno litras „Lidl“ kainuoja 2,79 Eur, populiarių alaus rūšių kaina prasideda nuo 0,39 Eur už pusę litro, o vyno – nuo 2,99 Eur už butelį.

„Mandarinai į mūsų parduotuves atkeliauja iš Ispanijos ir yra itin lietuvių mėgstama prekė. Šiuo šventiniu laikotarpiu kilogramas jų kainuoja trečdaliu mažiau nei įprastai – 0,69 Eur“, – sakė V. Lopeta.

Populiariausi – paukštiena, vaisiai ir gėrimai

Pasak „Lidl Lietuva“ atstovo, tradiciškai kalėdinės prekybos laikotarpiu populiariausios yra maisto prekės, kurias dedame ant šventinio stalo: nuo vištienos, antienos, kiaulienos iki vaisių ir gaiviųjų gėrimų.

„Šiuo metu taikome itin daug nuolaidų populiarioms prekėms, siekiančių iki 50 ir daugiau procentų. Be to, lapkričio pabaigoje sumažintos daugiau nei 100 populiarių prekių įprastos kainos, o po pasiteisinusio bandymo prieš didžiąsias šventes padėti pirkėjams sutaupyti neieškant akcijų, padvigubinome atpigusių nuolatinio asortimento prekių sąrašą“, – specialių pasiūlymų politiką komentavo V. Lopeta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA