Į kalėdinį miestelį Kaune – ne tik išleisti pinigų: kauniečiams sugalvojo nemokamų veiklų | Kas vyksta Kaune

Į kalėdinį miestelį Kaune – ne tik išleisti pinigų: kauniečiams sugalvojo nemokamų veiklų

Organizatorių nuotr.

Artėja pati gražiausia ir laukiamiausia metų šventė – šv. Kalėdos. Siekdami, jog Kauno miesto žmones užplūstų nuostabi kalėdinė dvasia, o laukimas neprailgtų, šventinių renginių organizatorius Kauno kultūros centras Rotušės aikštėje, šalia gražiosios miesto eglės, įkūrė kalėdinį miestelį.

[galerija kiek=”20″]

Kalėdų miestelyje veikia 12 namelių, pastatytų iš stiklo bei medžio konstrukcijų, papuoštų kalėdinėmis dekoracijomis. Šiais metais čia galite ne tik nusipirkti suvenyrų, karštos kavos, burnoje tirpstančių spurgyčių ar skaniausių saldainių. Didžiausia dovana žmonėms – edukacinės dirbtuvės, kurios veikia kasdien, o kiekvienas norintis gali pamatyti, kaip gimsta įvairūs gaminiai, taip pat kūryboje praplėsti savo fantaziją bei išmonę.

Kauniečiai gali patys prisiliesti prie įvairiausių rankdarbių formų: keramikos, tekstilės, odos dirbinių, šventinių puokščių gamybos ir daugelio kitų. Kalėdų laikotarpiu įprasta skleisti jaukumą ir šilumą, pabrėžti bendruomeniškumo svarbą, kuo daugiau laiko praleisti su artimiausiais žmonėmis.

Todėl Kalėdų miestelio veiklų apsuptyje nebus kada nuobodžiauti. Be abejonės, pramogauti galite ir Rotušėje: kol vaikus užima Kalėdų Senelis ar jie smagiai sau supasi karuselėje, tėveliai gali pasidaryti keletą asmenukių prie eglutės ar bet kurio muzikinio instrumento.

Taip pat prie informacinio namelio rasite Kalėdų paštą bei atviručių, kuriose užrašę savo norų sąrašą ar palinkėjimą artimiesiems tuoj pat galite išsiųsti mesdami į Kalėdų pašto namuką, kuriame įsikūrė elfai. Tik tada prasidės mažųjų pagalbininkų darbas – laiškelius pristatyti tinkamu adresu.

Šventinę nuotaiką pratęs ne tik spindinčios girliandos ar gausios dovanos rastos namie po eglute – tikros Kalėdos Kaune tęsis iki pat sausio 6 dienos. Gruodžio 26 dieną 17 val. kviesime į koncertą „Kalėdos visiems“, kuris vyks Kauno Šv. Jurgio Kankinio bažnyčioje. Jums koncertuos Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ažuolynas“ bei Kauno muzikos ansamblis „Ainiai“.

Smagiausią Naujųjų metų sutikimą Rotušės aikštėje prižadame su elektroninės muzikos diskoteka po atviru dangumi, lazerių spinduliais bei šventiniais fejerverkais. O gražiausią laikotarpį užbaigti padės sausio 6 dieną 13.30 val. vyksianti Trijų Karalių šventė.

Šventės globėja Kauno miesto savivaldybė bei organizatorius Kauno kultūros centras kviečia visus apsilankyti, dalintis šventine nuotaika, puoselėti Kauno miesto kultūrą ir tradicijas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA