Kauniečiai džiaugiasi seniai neregėtais sniego kalnais | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai džiaugiasi seniai neregėtais sniego kalnais

R. Tenio nuotr.

Penktadienio naktį Kauną užklupusi antra gausaus snygio banga paskutinę savaitės darbo dieną išties padarė nepaprastą. Miestą nuklojusios storos baltos paklodės ne vieną praeivį Senamiestyje nuteikė šventiškai, tik į gatves išriedėjusius vairuotojus apdovanojo ne itin pakiliomis emocijomis.

Daugelio Senamiesčio gatvelėse „Kas vyksta Kaune“ fotografo užfiksuotų gyventojų akys švytėjo, nors veidus nuo tankiai krintančių snaigių teko slėpti po storais šalikais ir gobtuvais. Kai kurie, galimas daiktas, ne tokie patenkinti smarkiais krituliais, saugojosi skėčiais ir žygiavo žemai nunarinę galvas.

Visgi jaunieji kauniečiai galvotrūkčiais šoko į žiemos pramogų sūkurį. Atostogų nuotaikomis jau gyvenantys moksleiviai nepraleido progos ir kalėdiškai pasipuošti.

Tiesa, sniegu užverstos slidžios gatvės gerokai apsunkino ratuotų kauniečių gyvenimą. Automobilių srautas dėl sudėtingų eismo sąlygų stojo net Senamiestyje, o net ir nedidelės techninės avarijos įvairiose Kauno vietose sukėlė dideles spūstis.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos duomenimis, visoje Lietuvoje vis dar sninga, o eismo situacija sudėtingiausia Kauno, Tauragės ir Šiaulių apskrityse. Oro temperatūra siekia nuo 2 iki 5 laipsnių šalčio.

Nedidelė neigiama temperatūra išsilaikys ir savaitgalį, o sniegas gali pereiti į šlapdribą. Šventinėmis dienomis Kaune vėl turėtume sulaukti kiek didesnio šaltuko, miestą gali užkloti ir stingdantis rūkas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA