Internete plinta istorija apie žiaurų kaunietės elgesį su gyvūnais | Kas vyksta Kaune

Internete plinta istorija apie žiaurų kaunietės elgesį su gyvūnais

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Internete jau kurį laiką šmėžuoja apgautų žmonių įrašai – kaunietė apsimeta, kad nori auginti dovanojamus degu, bet vėliau fiksuoja, kaip juos gyvus sušeria gyvatei, rašo skaitytoja.

[galerija kiek=”12″]

Į „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi mažųjų gyvūnų augintojai, jų atstovės teigimu, kaunietė S. B. apgaudinėja nieko nežinančius apie jos niekšybes žmones.

„Degu augintojai pasipiktinę, kad melu yra imami dovanojami degučiai ir sušeriami gyvatei, nors visi atiduoda su viltimi, kad jie gyvens prižiūrimi ir su meile “, – situaciją apibūdina skaitytoja.

Tiesa, o ir viltis yra puoselėjama pačios S.B., susirašinėjimuose užfiksuota moters žinutės, kuriose ji teigia, kad gyvūnėlius padovanos draugės vaikams, o kitiems rašo, kad visą šeimyną augins pati.  Tačiau tai tik gražios kalbos, pasak skaitytojos, „ji visa tai (gyvų gyvūnų šėrimą gyvatei – „Kas vyksta Kaune“) fotografuoja ir viešina“, – matytu vaizdu dalinasi skaitytoja.

Kaunietė savo augintinio ir degu akistata su prierašu „Vakaro pašnekesiai“ buvo pasidalinusi „Facebook“ grupėje „Mūsų mylimi augintiniai“, tačiau jos įrašą pašalino grupės administratoriai. Visgi, kai kuriems gyvūnų mylėtojams įrašą pavyko išsaugoti, o jis pradėjo plisti kaip įspėjamoji žinutė tiems, kurie augina mažuosius gyvūnėlius.

Gyvatės šeimininkė savo įrašų komentaruose rašė, kad šaltakrauję šeria ne tik voverinių šeimos atstovais, bet ir jūrų kiaulytėmis, šinšilomis ir triušiais.

Degu – nors tai į peliukus panašūs gyvūnai, „Kikos“ tinklalapyje rašoma, kad pagal kilmę jie dažniau priskiriami jūrų kiaulytėms, triušiams ir zuikiams negu tikriesiems graužikams. Savo forma degu primena smiltpelę, tačiau jų snukutis labiau panašus į voverės ar šinšilos. Tai pilkai rudo kailio, kreminės spalvos papilve ir pakakle žinduolis su gana didelėmis ausimis, ilga, trumpais plaukais apaugusia, juodu „šepetėliu“ užsibaigiančia uodega.  Jų kaina gyvūnų parduotuvėse siekia apie 22 eurus.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai susisiekė ir su S. B., kuri, kaip teigiama įvairiose gyvūnų augintojų „Facebook“ grupėse, ieško dovanojamų žinduolių Degu, kad esą pasotintų savo augintinę – gyvatę.

Į klausimą, ar pastarieji teiginiai yra tiesa, moteris atsakė neigdama įtarimus: „Žinoma, kad ne. Čia visi „kelia audrą“ ir nusistatę prieš egzotinius gyvūnus. Visų viešintojų duomenys perduoti policijai už šmeižtą. Veganai sukilo, tegul jie ir atsako dabar“, – tikino ji

Pasak S. B. tokiuose internautų teiginiuose nėra jokios logikos. O jai pačiai tai esą gera pamoka, jog perkant reikia išsaugoti pirkimo sutartį ar kvitą, pridūrė pašnekovė.

Paklausta apie tai, kaip galėtų paaiškinti nuotrauką, kurioje užfiksuota terariume susirangiusi gyvatė, o kitame jo kampe susigūžęs gyvūnėlis Degu, kaunietė nedetalizavo, jos atsakymas buvo lakoniškas: „Mityba“.

„Gyvatė valgo kartą per mėnesį gyvu arba šaldytu maistu. Perku vien dėl savo gyvūnų saugumo ligoms“, – tikino S. B.
Kaunietė sakė, jog minėtus tris graužikus, kuriais ši susidomėjo dovanojamų gyvūnėlių grupėse, esančiose socialiniame tinkle, nusipirko už simbolinę kainą, siekiančią maždaug 15 eurų sumokėdama grynaisiais pinigais.

„Šiaip visada perkama iš „Urmo“ bazės ar turgų. Bet, vėlgi, – niekas niekur nepateikia sąskaitų“, – bandė aiškinti S. B.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA