Nutrauktas tyrimas dėl vaikų mušimo Kauno lopšelyje-darželyje | Kas vyksta Kaune

Nutrauktas tyrimas dėl vaikų mušimo Kauno lopšelyje-darželyje

DELFI nuotr.

Į smurto prieš vaikus skandalą daugiau nei prieš metus įsivėlusi Kauno lopšelio-darželio „Šnekutis“ auklėtoja iš balos lipa praktiškai sausa. Prokuratūra pranešė, kad ikiteisminis tyrimas moters atžvilgiu nutrauktas.

Penktadienį išplatintame Kauno apylinkės prokuratūros pranešime, įvertinus ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis, liudytojų apklausas, ekspertų išvadas, priimtas sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl auklėtojos pareigas užėmusios I. T. galimo fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo savo ugdytiniams.

Informuojama, kad atlikus visus būtinus ikiteisminio tyrimo veiksmus, išanalizavus ir ištyrus byloje surinktus duomenis konstatuota, kad duomenų, kurie neginčytinai pagrįstų I. T. kaltę dėl fizinio skausmo sukėlimo mažamečiams ugdytiniams, nepakanka.

„Vadovaujantis nekaltumo prezumpcija, kiekviena nusikalstama veika turi būti neginčijamai įrodyta. Šiuo atveju tokių duomenų nėra surinkta pakankamai, nors tam buvo išnaudotos visos įstatymo suteiktos galimybės. Todėl priimtas sprendimas tyrimą nutraukti“, – pranešime cituojama ikiteisminiam tyrimui vadovavusi bei jį kontroliavusi prokurorė Lina Zakarauskaitė.

Įžvelgusi auklėtojos veiksmuose galimai padaryto administracinio nusižengimo požymių, tyrimui vadovavusi prokurorė pavedė Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui spręsti dėl administracinės teisenos pradėjimo buvusiai lopšelio-darželio auklėtojai I. T. Prokuroro nutarimas per 20 dienų gali būti skundžiamas aukštesniajam prokurorui.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad smurto darželyje skandalas viešumon iškilo 2017-ųjų rudenį. Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Nijolė Putrienė tuomet nurodė tėvus skundusis dėl trijų darbuotojų – pagrindinis skundas buvo pateiktas dėl vienos auklėtojos.

Mažamečių tėvai teigė, kad vaikai buvo ne tik psichologiškai prievartaujami, trankomi per rankas, imami už kaklo, bet ir rišami lipnia juosta prie kėdės. „Taip, viename iš tėvų skundų yra paminėtas toks atvejis“, – tąkart patvirtino N. Putrienė.

Vaiko teisių apsaugos tarnyba pernai lapkritį gavo pranešimą iš 9 vaikų tėvų – tėvai kreipėsi į darželio direktorę, kuri medžiagą perdavė teisėsaugai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA