„ChangeMakers ON“ Kalėdos – apdovanoti didžiausią pokytį sukūrę bendruomenės nariai | Kas vyksta Kaune

„ChangeMakers ON“ Kalėdos – apdovanoti didžiausią pokytį sukūrę bendruomenės nariai

GINTARĖ JASIUNSKAITĖ 2018/12/20 12:10
Organizatorių nuotr.

Artėjant gražiausioms metų šventėms ChangeMakers‘ON bendruomenė Birštone įsikūrusioje Panemunio viloje surengė Kalėdinius ChangeMakers‘ON Poveikio apdovanojimus, į kuriuos sugužėjo visas būrys inovacijų kūrėjų, ekspertų, organizacijų atstovų, palaikančių ir prisidedančių prie socialinių inovacijų vystymo bei norinčių teigiamų pokyčių mūsų visuomenėje. Renginio metu netrūko geros nuotaikos, šypsenų ir įdomių bei jaukių diskusijų. Už didžiausią poveikį vystant socialines inovacijas buvo apdovanoti daugiau nei dvidešimt ekosistemos dalyvių.

[galerija kiek=”8″]

Socialinių inovacijų programa ChangeMakers‘ON yra iniciatyva, netikėtai gimusi iš socialinės misijos paskatų. Jos nefinansuoja jokie fondai ar europinių projektų biudžetai, todėl partnerystės ryšiai yra be galo svarbūs.

Palaikančios bendruomenės indėlis ir yra tai, kas padeda sukurti pridėtinę vertę bei sudaryti kuo daugiau galimybių inovacijų kūrėjams išvystyti tvarius veiklų modelius bei įgyvendinti teigiamus pokyčius visuomenėje.

„Tai, kad šiais metais jau galėjome organizuoti Poveikio apdovanojimus yra pats didžiausias įrodymas, kad partnerystės galia kuria patį didžiausią poveikį sukuriančią erdvę, įtraukiančią vis daugiau žmonių. Norėtųsi apdovanoti kiekvieną esantį bendruomenėje, kuriantį, skiriantį savo laiką, besidalinantį pačiu brangiaiusiu turtu – žiniomis. Vienas didžiausių mano norų, kad ši bendruomenė tik augtų, o kuriamas poveikis stiprėtų“, – su bendruomenės nariais sveikinosi ChangeMakers‘ON programos iniciatorė Simona Šimulytė.

Kalėdinių apdovanojimų metu buvo įvertintos didžiausią praėjusiais metais pažangą padariusios ChangeMakers‘ON komandos. Kurčiųjų mados ir meno judėjimą propaguojanti komanda „Made in Silence“, mamas vienijantis projektas „Mamos kartu“, o taip pat ir revoliuciją švietimo ir edukacijos sistemoje sukėlę „Trys Kubai“. Nepamirštos ir komandos „Obuolių sūris“, finansiškai saugią ir orią senatvę skatinanti komanda „Orūs namai“ ir pirmąją augalų prieglaudą „Gyvybės langelis“ įkūrusi Aistė Virketė.

Komanda „Made in Silence“ džiaugiasi tapę ChangeMakers‘ON bendruomenės dalimi, nes dalyvavimas 2018 metų hakatone padėjo nutiesti komunikacijos tiltą tarp kurčiųjų ir girdinčiųjų bei išgryninti jų veiklas ir sudėlioti prioritetus.

„Ši programa mums suteikė žinių, kaip formuoti komandą ir tinkamai pasirinkti žmones, kurie savo stipriosiomis savybėmis padėtų siekti bendrų tikslų – socialinės atskirties mažinimo, talentų atradimo ir naujų darbo vietų kūrimo. Šiandien mes galime džiaugtis , kad vis daugiau žmonių įgyja žinių mokantis gestų kalbos, kas padeda griauti atskirties sienas, o į pardavimus išleisti pirmieji MIS drabužiai sulaukia vis didesnio susidomėjimo tiek kurčiųjų, tiek girdinčiųjų gretose“, – savo rezultatais džiaugėsi „Made In Silence“ komandos nariai.

Tuo tarpu pirmosios augalų prieglaudos iniciatorė Aistė Virketė teigė, jog dalyvavimas ChangeMakers‘ON veiklose suteikė motyvacijos ir moralinio palaikymo siekiant savo užsibrėžtų tikslų ir mėgiamą hobį paverčiant kilnia veikla. Anot A. Virketės, progresas pamažu artėja link galutinio tikslo – didelės oranžerijos įsteigimo:

„Pirmiausia, privalau sukurti auditorijai pasitikėjimą manimi. Tik tada galiu tikėtis, kad žmonės jungsis prie „Gyvybės langelio“ sumanymo. Na, o progrese rato didėjimas, žinomumas auga. Internete pasirodo vis daugiau naujienų ir straipsnių apie pirmąjį Lietuvoje įsteigtą „Gyvybės langelį“. Tai ir yra du svarbiausi dalykai pasiekti iki šiol“, – aiškino A. Virketė.

Organizatoriai ačiū tarė nuolatiniams partneriams, prisidedantiems įgyvendinant visas veiklas nuo pačios pirmosios ChangeMakers‘ON programos inociatyvos. Apdovanojimai įteikti UAB „Kauno Grūdai“, kurios dėka bendruomenės nariai visuose renginiuose būna sotūs, AB „Volfas Engelman“, „Lavazza Blue“, UAB „BalticPack“ bei žinoma informaciniam partneriui „Kas vyksta Kaune“.

Apdovanojimas už visokeriopą daugkartinę pagalbą absoliučiai visais ChangeMakers‘ON organizavimo klausimais, už žmogiškuosius išteklius bei laiką, skirtą socialinių inovacijų kūrėjų gerovei buvo įteikti partneriams Kauno Technologijos universitetui, įmonei „Telesoftas“, VšĮ „Versli Lietuva“, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmams bei Erudito Licėjui.

Stipri partnerystė yra raktas, užtikrinantis teigiamus pokyčius mūsų visuomenėje. Būtent dėl to, ChangeMakers‘ON programa jau ne vienerius metus siekia suvienyti visus norinčius prisidėti prie pokyčių kūrimo, vystant socialines inovacijas. „Partnerystė įgalina kurti didesnę pridėtinę vertę – dalijantis „žinau-kaip“ ir gerąja praktika gimsta naujos idėjos, kurios dažnai virsta inovacijomis“, – mintimis dalijosi Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų tarptautinių ryšių ir protokolo skyriaus atstovė bei viena iš ChangeMakers‘ON eksperčių Agnė Jaraitė.

Tiesa, norint pradėti kurti teigiamus pokyčius, visų pirma reikia pažvelgti į aplink mus supančius kasdieninius iššūkius, kurie yra globalių problemų pagrindas. „Gebėti bendradarbiauti sprendžiant globalias problemas yra be galo svarbu. Žinoma, didelės pasaulinės problemos visų pirma kyla iš neišspręstų mažų vietos iššūkių. Būtent ChangeMakers‘ON komanda supranta, nuo ko pradėti sprendžiant tiek aplinkosaugos, tiek socialines problemas Lietuvoje ir geba matyti teigiamą naujų sprendimų poveikį globalioje perspektyvoje. Dėl to, jų inicijuojami renginiai leidžia dalyviams pasijusti kažko didesnio dalimi“, – kalbėjo VšĮ „Versli Lietuva“ projektų vadovė Neringa Stroputė.

Už savo kantrybę, laiką ir jėgas, skirtas pokyčių kūrimui apdovanoti ir ChangeMakers‘ON ekspertai. „Teenshapers“ programos įkūrėjęs Artiomas Šabajevas gavo apdovanojimą už visų ChangeMakers‘ON programų praturtinimą turinio prasme. Ekspertė Sigita Vaičiutė įvertinta už atsidavimą, bendradarbiavimą bei laiką, skiriamą socialinių inovacijų kūrėjų gerovei. Atsiimdama apdovanojimą ekspertė S. Vaičiutė teigė, jog ilgametė partnerystė su Institutu įvairiose jo veiklose yra geriausia, kas jai galėjo nutikti šiais metais: „Tai ne tik profesionalų komanda žinanti ko siekia ir ką daro, bet ir turinti aiškų, prasmingą bei labai reikalingą tikslą. Todėl prisidėti prie kilnių tikslų įgyvendinimo yra garbė, malonumas bei galimybė augti visomis prasmėmis“, – mintimis dalijosi ilgametė bendruomenės narė S. Vaičiutė.

Apdovanojimas įteiktas ir ekspertui Justinui Jarusevičiui už jo nuoširdų įsitraukimą bei konsultacijas, o už didžiausią pagalbą visų ChangeMakers‘ON renginių metu apdovanoti ekspertai Jurgita Kazlauskienė, Raimondas Šimulis bei jaunuosius inovatorius palaikanti komanda Seaport Developers. Taip pat už ChangeMakers‘ON renginių organizavimą ir visus dizaino sprendimus apdovanotas grafikos specialistas Deividas Zigmantas bei ChangeMakers‘ON bendruomenės nariai Andrius Vosylius ir Darius Bruzgulis.

Už šiltą ir jaukų priėmimą ChangeMakers‘ON bendruomenė taria didelį ačiū Panemunio vilos savininkams Jurgitai ir Žydrūnui Kazlauskams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA