Baigtas kelis mėnesius trukęs „Megos“ akvariumo atnaujinimas | Kas vyksta Kaune

Baigtas kelis mėnesius trukęs „Megos“ akvariumo atnaujinimas

„Mega“ nuotr.

Rugsėjį pradėtas „Megos“ akvariumo remontas baigtas. Kauniečiai ir miesto svečiai netrukus vėl galės grožėtis vandenyno fauna, o rytoj yra kviečiami į neįprastą akariumo atidarymo šventę.

Kaip nurodoma pranešime spaudai, gruodžio 21 d., 11 val., prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ vyks vieno didžiausių pasaulyje akvariumo atidarymas po atnaujinimo darbų. Atidarymo proga bus surengtas Kalėdų senelio povandeninis šou.

PLC „Mega“ akvariumas – aukščiausias akvariumas Baltijos šalyse ir vienas iš dešimties aukščiausiųjų pasaulyje. Akvariumas yra 10 m aukščio ir 4 m pločio, o jo ilgis siekia 11 m, vandens talpa – 170 tūkst. litrų. Šiemet akvariumas Kauno miesto savivaldybės Tarybos oficialiai pripažintas ir paskelbtas lankytina Kauno miesto vieta.

„Tokio lygio akvariumų remontą rekomenduojama vykdyti po maždaug dešimties metų. Prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ akvariumas lankytojus džiugino beveik 13 metų, tačiau eksploatacijos metu vykdant valymo darbus, ant permatomos akrilo dangos atsirado mikroįbrėžimų, kuriuos būtina poliruoti.

Nors akvariumo stiklo storis siekia 30 centimetrų, jame laikomas sūrus jūrinis vanduo, kuris yra agresyvesnis už gėlą, o tai taip pat turi nemažą įtaką akvariumo silikoninių siūlių būklei ir ilgaamžiškumui“, – beprasidedant remontui rugsėjo pirmoje pusėje aiškino prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ eksploatacijos inžinierius Egidijus Norkevičius.

Remonto metu buvo įrengti nauji, itin atsparūs ir spalvingi koralai, iš naujo nupoliruotas akrilinis stiklas, įrengta vaizdo kamera, visą parą internetu transliuosianti akvariumo vaizdą, pakeistos silikoninės siūlės, atlikti techninės įrangos priežiūros darbai.

Iš viso akvariume gyvena virš 200 daugiau nei 30-ties skirtingų rūšių tropikų žuvų, kilusių iš Atlanto, Indijos ir Ramiojo vandenynų, Raudonosios, Viduržemio bei Karibų jūrų. Bene įspūdingiausi ir daugiausiai dėmesio patraukiantys – penki Karibų jūros rykliai, užaugantys iki 2 m ilgio. Ryklius ir kitas žuvis maitina bei prižiūri profesionali narų ir biologų komanda.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA