Kauno miesto muziejuje laukia nemokami šventiniai užsiėmimai visiems | Kas vyksta Kaune

Kauno miesto muziejuje laukia nemokami šventiniai užsiėmimai visiems

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Kaip ruošdavotės Kalėdoms vaikystėje? Galbūt uoliai mokėtės eilėraštį, kad susitikę su Kalėdų Seneliu vienu atsikvėpimu jį išpyškintumėte ir gautumėte tą taip ilgai lauktą dovanėlę? O gal kartu su mama rakinėdavote ašakėles iš silkės arba padėdavote močiutei minkyti tešlą kūčiukams, laukdami palaimingos akimirkos, kai pagaliau galėsite paragauti visų ruošiamų gardumynų? Turbūt niekas neprilygs tam maloniam jausmui, kuris apimdavo žvelgiant į eglutę, papuoštą savo pačių rankomis pagamintomis girliandomis, žvaigždėmis ir snaigėmis.

Visus – didelius ir mažus – Kauno miesto muziejus kviečia atvykti į Rotušės skyrių: pasidalinti pernykščiais, penkerių ar net dvidešimties metų senumo prisiminimais apie Kalėdas bei patiems pasigaminti kalėdinius žaisliukus eglutei.

„O kad užsiėmimas būtų malonesnis ir draugiškas tiek įgudusioms rankoms, tiek mažiems piršteliams, paruošėme šventinių priemonių rinkinį ir instrukcijas. Prisėskite, kalbėkitės, gaminkite žaisliukus, neškitės namo ir puoškite savo Kalėdas“, – šypteli organizatoriai.

Gruodžio 29 d. bus proga pasinerti į lietuvišką tradiciją – susipažinti su tautinėmis pasirengimo Kalėdoms ir jų šventimo tradicijomis. „Išmoksite gaminti šiaudinius eglutės papuošimus, taip pat papasakosime apie advento laikotarpio papročius“, – priduria Kauno miesto muziejaus atstovai.

Į užsiėmimus kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami registruotis telefonu 8 610 82503 arba atvykus į vietą, Rotušės skyriaus kasoje.

Iki sausio 6 d. Rotušės skyriuje taip pat bus galima apžiūrėti jau nuo 2011 m. rengiamą parodą, kurioje eksponuojama daugiau nei du šimtai kauniečių padovanotų žaisliukų, kokiais miestiečiai puošdavo savo šventinę eglutę nuo pat XX a. pradžios iki 9-o dešimtmečio.

„Kolekcija vis dar pildoma – jei namie turite eglutės žaisliuką, pagamintą iki 9-ojo dešimtmečio, ir norėtumėte, kad juo šventiniu laikotarpiu galėtų pasidžiaugti visi miestiečiai bei miesto svečiai, lauksime Jūsų laiško el. paštu eksponatas@kaunomuziejus.lt arba prisistatymo telefonu (8 37) 206 820, o jį atnešę tiesiai į Rotušės skyrių – galėsite muziejuje apsilankyti nemokamai“, – sako iniciatyvų rengėjai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA